De aard van de Internet Network setups

De aard van de Internet Network setups


Toegang hebben tot een Internet-netwerk is van vitaal belang in de huidige snelle maatschappij voor het vervullen van on-the-go taken, zoals het plannen van last-minute zakelijke bijeenkomsten en communiceren tijdens noodsituaties. Verschillende soorten beveiligde, internet-netwerken bestaan ​​om voor deze mededeling. Internet netwerken maken gebruik van een verscheidenheid van draadloze signalen, fysieke bekabelde verbindingen en hardware-apparaten om connectiviteit doelen te bereiken.

Local Area Network

De local area network (LAN) verbindt verschillende computers en apparaten met elkaar via een bekabelde of draadloze (WLAN) betekent. Kleine kantoorgebouwen - ervan uitgaande dat er geen andere vestigingen - van oudsher ofwel een WAN of WLAN te gebruiken voor Internet connectiviteit. Homes, bibliotheken en andere kleine geografische gebieden gebruik maken van lokale netwerken om werkstations met elkaar te verbinden en te delen op het internet. Lokale netwerken bieden een hogere overdrachtssnelheden vergelijking met andere soorten netwerk.

Wide Area Network

Een Wide Area Network (WAN) een Internet netwerk dat een groot geografisch gebied bestrijkt zoals een stad of een land. Dit type netwerk maakt gebruik van een scala aan communicatiemiddelen voor de uitvoering van internetconnectiviteit. Telefoonlijnen van mobiele diensten en andere telecommunicatielijnen worden gebruikt bij de constructie van een WAN. Deze techniek is minder duur dan andere wijze van brede geografische regio verbinden en biedt meer bandbreedte ook. Diensten zoals Clearwire gebruiken WAN-technologie om internet-netwerk mogelijkheden om bedrijven en organisaties te verstrekken.

Metropolitan Area Network

Metropolitan Area Networks (MAN's) zijn kleiner Internet netwerken dan een WAN, maar groter dan een LAN. In feite is een MAN verbindt meerdere LAN's met elkaar in plaatsen zoals universiteitscampussen, maar de internet-netwerk niet verder reiken dan de stad of de gemeentegrenzen. Een metropolitan area netwerk maakt gebruik van apparaten zoals routers, hubs en switches aan de internet-netwerk uit te breiden.

Personal Area Network

Een personal area network (PAN) wordt door een enkele persoon en reikt tot slechts ongeveer 30 voet in de meeste gevallen. Dit netwerk maakt het mogelijk verbinding tussen computers, printers, gameconsoles, mobiele telefoons en andere mobiele apparaten. Dit kleine internet-netwerk maakt gebruik van Bluetooth, infrarood, FireWire en USB-aansluitingen, afhankelijk van de vraag of de PAN is van een bekabeld of draadloos constructie.

Virtueel prive netwerk

Bedrijven die vestigingen en bedrijven die het werk van huis gebruiken werknemers gebruik maken van virtual private networks (VPN's) aan de eigen privé-Intranet te breiden hebben - een beperkte toegang netwerk. Dit type Internet netwerk gebruikt een speciale VPN router in combinatie met software om een ​​soort virtuele tunnel door het World Wide Web. De meeste VPN-netwerken ook gebruik maken van beveiliging en encryptie-technologie.