Interne onderdelen van een computer

Interne onderdelen van een computer


Moderne PC bestaan ​​uit een reeks onderling verbonden apparaten en subsystemen. Inzicht in deze systemen zullen helpen om de computer storingen of problemen met de prestaties op te lossen. Hoewel er veel vooruitgang microcomputer zijn doorgevoerd, is de basisarchitectuur van een personal computer relatief constant sinds de invoering van de eerste personal computers gebleven.

mainboard

Alle computers zijn gebouwd rond een moederbord dat alle aansluitingen waarmee de andere subsystemen communiceren bevat. CPU's en random access memory (RAM) te monteren in aansluitingen op het moederbord, terwijl andere subsystemen via kabels verbonden zijn of gebouwd op kaarten die direct te monteren op het moederbord.

CPU

De centrale verwerkingseenheid (CPU) is het onderdeel dat alle berekeningen en wiskundige manipulaties in een computer uitvoert. CPU's zijn soms single-chip-apparaten en soms worden verpakt samen met ondersteunende circuits zoals geheugen en buffers gemonteerd op een plank, en samen verpakt in een enkele eenheid.

Geheugen

RAM geheugen dat computers gebruiken om gegevens en instructies nodig door de CPU voor computerwerking slaan. RAM bestaat doorgaans uit geheugenchips en de controle circuits gemonteerd op een printplaat met pinnen die ontaarden in RAM-sleuven op het moederbord. In situaties waar een computer moet meer RAM-geheugen dan fysiek beschikbaar, computers gebruik maken van een harde schijf voor extra opslag. Een vaste schijf voor tijdelijke geheugen heeft gewoonlijk een negatieve invloed op de prestaties van de computer en is een indicatie dat een computer heeft meer geheugen.

Disk drives

Een computer ten minste één schijf. Er zijn verschillende soorten aandrijvingen, waaronder cd- of dvd-stations, diskettestations en harde schijven. Een harde schijf is meestal de belangrijkste storage drive op de computer en slaat gegevens en programma's die worden geladen in het RAM voor gebruik. Sommige moderne harddisk drives grote hoeveelheden halfgeleidergeheugen en bevatten geen bewegende delen, maar de meeste zijn gemaakt van meerdere platen schijf die draaien op een hoge snelheid mogelijk te maken snellere gegevensoverdracht.

Interface Cards

De meeste computers mogen diverse interfacekaarten, welke externe apparaten kunnen invoeren of gegevens van de computer. Voorbeelden van interfacekaarten zijn onder andere videokaarten, geluidskaarten, netwerkkaarten en modems. Modems zijn kaarten die datacommunicatie via standaard telefoonlijnen mogelijk te maken. In veel gevallen, een interfacekaart kunnen meerdere apparaten worden gebruikt op een enkele computer. Een goed voorbeeld is een USB-kaart, waardoor veel apparaten om gegevens van een computer te verzenden en te ontvangen. In het verleden werd uitgevoerd USB alleen een interfacekaart, maar veel moderne computers uitvoeren USB op het moederbord, waardoor de noodzaak teniet voor een kaart.

Stroomvoorziening

Alle computers vereisen een voeding, die zelfs biedt, constant vermogen aan het moederbord en andere componenten, zoals harde schijven. Power to kaarten of apparaten rechtstreeks aangesloten op het moederbord pass door het moederbord te communiceren alvorens te worden geleverd aan de kaart of het apparaat.