Hoe maak je een Windows 2000 Server Upgrade

Hoe maak je een Windows 2000 Server Upgrade


Windows 2000-servers kan worden opgewaardeerd tot een Windows 2003 server te worden, met alle voordelen daarvan. Deze voordelen zijn onder meer gedetailleerde netwerk controles, verbeterde beveiliging en meer functies die serverbeheer eenvoudiger en minder tijdrovend te maken. Het upgraden van een Windows 2000-server vereist geduld, maar, want het is niet een snelle of een eenvoudig proces.

instructies

1 Controleer of uw Windows 2000-server voldoet aan de minimale systeemvereisten voor de upgrade van Windows Server 2000 naar Windows Server 2003. Deze eisen zijn onder andere een 133 MHz processor, 128 MB RAM en ten minste 1,5 GB vrije schijfruimte om de upgrade te installeren. Als de server niet aan deze specificaties, moet u de hardware te upgraden voordat u de server kunt upgraden.

2 Sluit alle actieve programma's op de Windows 2000-server en plaats de installatie-cd van Windows Server 2003 in de computer. Wacht tot het venster "AutoRun" te verschijnen.

3 Kies de optie 'Upgrade', lees de licentie-overeenkomst, vinkt u het vakje aan te geven dat u akkoord gaat met het en klik op 'Volgende'. Wacht tot de upgrade te laten plaatsvinden. Dit proces kan meer dan een uur, afhankelijk van de snelheid van de computer. Wees geduldig tijdens dit proces en de computer niet uit en verwijder de installatie media terwijl de server upgraden. Nadat de upgrade is voltooid, wordt u een log-in venster waarin u zich kunt aanmelden bij uw bijgewerkte server en beginnen met het gebruik ervan worden gebracht.