Hoe de Network Key voor een Linksys Router

Hoe de Network Key voor een Linksys Router


Linksys draadloze routers maken vaak gebruik van encryptie bij het uitzenden van het draadloze netwerk signalen. Deze encryptie vereist dat computers verbinding maken met het netwerk een encryptie-sleutel, die de router te erkennen dat ze verbinding kunnen maken met het netwerk mogelijk maakt. Als u niet deze sleutel weet, kun je erachter komen, zolang je een computer verbonden met het bedrade of draadloze router.

instructies

1 Open een webbrowser en navigeer naar het IP-adres van de router, meestal iets als "192.168.1.1." U kan worden gevraagd om een ​​gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren. Als u niet de gebruikersnaam en het wachtwoord niet kent, raadpleegt u de handleiding voor uw specifieke router als de standaard gebruikersnaam en het wachtwoord kan verschillen, afhankelijk van de router model.

2 Klik op het tabblad "Wireless" en selecteer het sub-tabblad "Wireless Security".

3 Kijk naar de waarde naast het label "Network key", "WEP-sleutel" of "WPA-sleutel," afhankelijk van het type beveiliging die is ingesteld op uw netwerk. Deze waarde is het netwerk sleutel voor uw draadloze netwerk en is wat je nodig hebt om uw computer te verbinden met het netwerk.