Hoe maak je een Windows Boot Disk op een Mac

Hoe maak je een Windows Boot Disk op een Mac


Alle Mac-computers met het besturingssysteem OS X worden geleverd met de applicatie Disk Utility automatisch geïnstalleerd. Disk Utility kunt u de harde schijf van uw computer en verwisselbare media, zoals cd's en dvd's te beheren. Wilt u een kopie van een Windows boot disk te maken, als een installatie-cd, kunt u Disk Utility op een Mac gebruikt om een ​​beeld van de disk te maken en dan branden op een lege cd.

instructies

1 Start het programma Disk Utility op uw Mac-computer. Schijfhulpprogramma bevindt zich in de map "Utilities" in de sectie "Programma's" van je Mac harde schijf.

2 Plaats de Windows-cd die u wilt gebruiken om een ​​boot disk te maken.

3 Markeer de Windows-cd uit de lijst van media aan de linkerkant van het venster Schijfhulpprogramma.

4 Klik op de "New Image" knop in de werkbalk.

5 Kies ervoor om de nieuwe disk image op te slaan op uw bureaublad, selecteer "DVD / CD master" als het beeldformaat en druk op "Save" om te beginnen met het kopiëren van de inhoud van de cd naar uw harde schijf. Disk Utility zal een .cdr image-bestand dat zal fungeren als een replica van de CD te maken.

6 Sluit Schijfhulpprogramma wanneer het beeld creatie proces is voltooid en ga terug naar de Finder.

7 Open het menu "Bestand" en selecteer "Nieuwe brandmap."

8 Dubbelklik op het pictogram van burn-map en dan slepen en neerzetten van de .cdr image-bestand van het bureaublad naar de map branden.

9 Druk op de knop "Burn" en plaats een lege cd-r in uw schijfstation. De computer zal beginnen met het verbranden van het image-bestand op de CD, en wanneer het proces is voltooid, kan de cd worden gebruikt als een bootable schijf in Windows.