Hoe maak je Kleinere PDF-bestanden

Hoe maak je Kleinere PDF-bestanden


Adobe introduceerde de PDF (Portable Document Format) in 1993 als een manier om documenten over verschillende computer platforms te delen. Het is sindsdien gegroeid in populariteit in de hele wereld en wordt gebruikt door overheden, bedrijven en professionals. Adobe Acrobat wordt geleverd met een ingebouwde file optimizer die een gebruiker mogelijk maakt om documenten kleiner en dus makkelijker om te downloaden te maken. De mogelijkheid om PDF-bestanden te krimpen helpt om een ​​document toegankelijk is voor Internet-gebruikers, zelfs met een tragere verbindingssnelheden.

instructies

1 Start Adobe Acrobat Professional. Adobe Acrobat Reader, de meest gebruikte gratis versie, is het niet mogelijk te maken of bewerken van PDF-bestanden.

2 Open het PDF-bestand kleiner worden gemaakt.

3 Selecteer "PDF Optimizer" onder het menu "Geavanceerd".

4 Klik op de "Audit Space Usage" knop in de rechter bovenhoek van het PDF Optimizer scherm. U zal worden gepresenteerd met een ander scherm dat laat zien hoeveel ruimte elk element van het PDF-bestand wordt gebruikt.

5 Beslissen welke delen van het document kan worden verkleind qua bestandsgrootte. Afbeeldingen, lettertype en lettergrootte behoren tot het document items die u kunt aanpassen. Deze elementen kunnen worden gewijzigd in het venster aan de linkerkant van het scherm. Om de grootte van een afbeelding te wijzigen, bijvoorbeeld, klikt u op "Images" aan de linkerkant en selecteer vervolgens de "minimale" setting. Dit zal de resolutie van afbeeldingen te wijzigen in de PDF, resulterend in een kleinere bestanden.

6 Klik op "OK" wanneer u tevreden bent met de keuzes.

7 Klik op 'Opslaan' om de gereduceerde-size PDF opslaan.

Hints

  • Een gratis proefversie van Acrobat Professional software kan worden gedownload op de site van Adobe, adobe.com.