Wat is een ISP?

ISP (Internet Service Provider) ontwikkeld om de toegang tot het Internet aan gebruikers op een breed spectrum bieden. Voordat ISPs kwam langs, de enige manier om op het internet te krijgen is door middel van een universiteit of de overheid rekening. Het begin van de huidige veelheid van commerciƫle internet ISP's begon in 1994, toen de National Science Foundation erkende vier particuliere bedrijven tot openbare toegangspunten maken met het internet.

Functie

Een ISP zorgt voor de nodige technische en communicatiediensten te maken voor een huis of bedrijf gebruiker verbinding maken met het internet, hetzij door middel van een draad of een draadloze verbinding.

Kenmerken

De toegang tot een ISP begint op de computer van de gebruiker door middel van een modem verbinding met de service provider, hetzij door middel van high-speed kabel, DSL (Digital Subscriber Line), dial-up (telefoon) of via draadloze toegangspunten.

Snelheid van de verbinding

Met de groei van grote brokken van gegevens die tussen hosts en gebruikers, waaronder streaming video en audio, hebben de verbindingssnelheden van cruciaal belang. ISP's bieden een grotere upload en download snelheden te trekken meer klanten.

voordelen

Zonder ISP die de dure apparatuur om de ruggengraat van het Internet (delen van de kosten tussen talrijke klanten), zou het huidige gebruik van het internet niet mogelijk. Sommige ISP's bieden ook webhosting en e-mail.

potentieel

De toekomst van de ISP's is onderworpen aan concurrerende spanningen als de wereldwijde vraag naar bandbreedte groeit, terwijl de groeiende aantal klanten begint te verzadiging van de markt te bereiken. ISPs het aangaan van nieuwe samenwerkingsverbanden en business-modellen zal ook doorgaan met de groei.