Hoe schakel ik van Windows Vista naar Windows XP?

Hoewel Microsoft krachtig geprobeerd om de wereld ervan te overtuigen dat het Vista besturingssysteem was een technologische sprong voorwaarts en zo dicht mogelijk bij bug-vrij mogelijk, veel mensen waren niet overtuigd. Ze wilde terug naar XP, de vorige Windows-besturingssysteem te gaan. Retrograding (downgraden als je die term beter) van Vista naar XP is niet alleen mogelijk, maar het is niet echt zo moeilijk.

voorrondes

Als een ouder besturingssysteem, Microsoft overweegt een terugkeer naar XP van Vista naar een "downgrade." Er is niets mis met het maken van de overstap van Windows Vista naar XP. Velen hebben het gedaan voor je. XP vertoont een merkbaar voordeel in snelheid, de Internet Explorer browser crasht veel minder vaak en de breedte van de hardware ondersteuning is verbazingwekkend beter. Maar terwijl het schakelen van Vista naar XP is niet moeilijk, het kan tijdrovend zijn. U zult uw XP applicatie schijven nodig. Voor die tijd, een back-up alles wat u misschien nodig heeft. Aangezien Vista geïntegreerde backup utility is niet leesbaar door XP, moet u handmatig doen of gebruik maken van een programma van derden. Doe geen moeite om een ​​back-up van uw applicaties. Je gaat te hebben om opnieuw te installeren ze allemaal in XP toch.

Windows XP installatie

Plaats uw XP applicatie disk in de CD-ROM drive en herstart de computer. De instructies op het scherm spreken voor zichzelf. Ten eerste, moet u de licentieovereenkomst te accepteren, dan wordt u gevraagd welke partitie op de harde schijf die u wilt gebruiken voor de nieuwe installatie. Om de installatie van Vista te overschrijven, selecteert u die optie en druk op "D" om het te verwijderen. Druk vervolgens op "enter" en "L" om te bevestigen dat je je realiseert dat je alles op die locatie te verwijderen.

Na te zijn teruggekeerd naar de partitie scherm selecteert u de ruimte die gebruikt Vista te zijn - is het misschien al voor u gedaan. Het is tijd om een ​​nieuwe partitie voor XP. Druk op "enter" om een ​​partitie te creëren aangepast aan de standaard bedrag, dat is de maximaal toegestane. Selecteer NTFS als het type partitie en druk op "enter" weer.

Vanaf dit punt, het is vrij simpel. Volg de instructies op het scherm die u stap-voor-stap door de eigenlijke installatie van Windows XP. Wanneer de installatie is voltooid, installeert u al uw toepassingen, evenals de data van de backup die u hebt gemaakt. Als u besluit dat XP was echt niet zo goed als je onthouden, kunt u gemakkelijk trek de Vista CD en omgekeerde het proces.