Hoe te archiveren Met Pidgin Instant Messenger

Hoe te archiveren Met Pidgin Instant Messenger


Pidgin is een instant messaging platform, voorheen bekend als Gaim, die gebruikers in staat stelt om te chatten met anderen in een directe relais manier. Met behulp van Pidgin, kunt u verbinding maken AIM, MSN Messenger, Facebook-chat, Skype, Yahoo Messenger, en tal van andere chatprogramma's, allemaal gemakkelijk van de ene locatie. Dit bespaart u van het hebben van meerdere IM-programma's tegelijk draaien. Tijdens het chatten, kunt u uw gesprekken te hebben opgeslagen om ze te verwijzen naar later op, of gewoon omdat je als het hebben van dat soort record. Conversatie archiveren met Pidgin is eenvoudig.

instructies

1 Run je Pidgin client. Om dit te doen, opent u het menu Start en klik op Alle programma's, dan vinden de map Pidgin en klik op het icoon binnen. Als u een desktop of zijbalk pictogram van Pidgin, klikt u op het pictogram om Pidgin te laden.

2 Dubbelklik op het pictogram in de taakbalk om je vriendenlijst te openen. Als dubbelklikken niet werkt, klik met de rechtermuisknop op het pictogram en selecteer Toon Buddy List in het menu dat verschijnt.

3 Klik op het menu 'Extra' aan de bovenkant van uw buddy list, selecteer Voorkeuren. In het venster voorkeuren, klikt u op het tabblad Logging leest. Hier heb je de mogelijkheid van het opslaan van de chat logs als HTML of platte tekst. Om logging in te schakelen, vink "Log alle instant messages." Voor archivering chat room gesprekken, ook controleren "Log alle chats." Als je wilt uw status wijzigingen op te slaan, selecteert u "Log alle verandert de status van het systeem log." Eenmaal gedaan, klikt u op OK.

4 Toegang tot uw gesprek logs door uw computer aansturen om uw Pidgin logs map. Deze map wordt meestal in C: \ Documents and Settings \ gebruikersnaam \ Application Data voor gebruikers van Windows XP of lager. In Windows Vista wordt deze map C: \ Users \ gebruikersnaam \ AppData \ Roaming \.

Hints

  • Als u meer controle over uw gesprek archieven nodig, downloaden van een plug-in voor Pidgin waarmee u meer instellingen te wijzigen. Sommige plug-ins kunt u al uw gesprekken door ze online te besparen, zoals IM-History archiveren. U kunt ook een back-up van uw gesprek archieven met een plug-in, zoals Pidgin Backup, zodat u een bestand van uw gesprekken buiten Pidgin.