Hoe te kleuren Badly vervaagde foto's met behulp van Photoshop

Hoe te kleuren Badly vervaagde foto's met behulp van Photoshop


Foto's zijn een tastbare manier van het vastleggen van herinneringen - maar, net als herinneringen, ze vervagen met de tijd. Kleuren vervagen of, erger nog, volledig veranderen, en de mensen en objecten kunnen zowel naar de achtergrond verdwijnen zo slecht dat het moeilijk is om die te vertellen en waar ze waren. Met Photoshop en een gezonde dosis geduld, kunt u deze foto's te herstellen in hun oude glorie.

Algemene Overwegingen

Herstellen van een oude foto is een zeer delicaat proces, en een die niet is gegarandeerd succesvol te zijn. Sommige foto's kunnen worden verschoten tot op het punt dat ze volledig onherstelbaar; anderen kunnen hebben genomen op een kleurzweem die niet volledig kan worden verwijderd. Om uw kansen op succes te vergroten, te beginnen met het scannen van de originele foto in de hoogst mogelijke resolutie en op te slaan in een niet-gecomprimeerd formaat, zoals TIFF of, als u weinig ruimte op de harde schijf zijn, een lossless gecomprimeerde indeling, zoals PNG. Omdat je probeert om verloren gegevens te herstellen van de foto, is het zinvol om uw uitgangspunt is zo gedetailleerd mogelijk; besparing in een lossy gecomprimeerd formaat, zoals JPG kan voorkomen dat u volledig te herstellen, omdat het introduceert compressie artefacten die zouden kunnen belemmeren of belangrijke informatie te vernietigen.

Werken Non-destructief

Bij het herstellen van oude foto's, om het even welke veranderingen op een nieuwe laag in plaats van op het origineel. Dit geeft u een snelle manier van het zien van de effecten van de veranderingen op het origineel met de toets zichtbaarheid van lagen. Wat nog belangrijker is, het laat je de instellingen voor verschillende beeldaanpassingen te veranderen - zoals contrast, helderheid en kleurbalans - lang nadat je ze voor het eerst te maken, dit alles zonder vanaf nul te beginnen.

Het herstellen van Color vs. Optellen

Niet alle oude, vervaagde foto's zijn hetzelfde. Bijvoorbeeld, een kleur foto uit de jaren 1970 waarvan de kleuren verslechterd ongelijk, waardoor het bijna volledig cyaan, is anders dan een zwart-wit foto van de jaren 1910, dat verbleekt tot schaduwen op vergeeld papier flauwvallen. Beide foto's kunnen waarschijnlijk worden hersteld in de oorspronkelijke staat; als u wilt dat deze laatste aan kleuren hebben, maar je moet het zelf tint, gissen naar de kleuren.

Automatische aanpassing

Als je geluk hebt, zal automatische aanpassing gereedschappen van Photoshop uw foto volledig op te lossen, of op zijn minst geven u een goed uitgangspunt. Dit is meer waarschijnlijk met foto's die oorspronkelijk in kleur waren, aangezien ze ongelijk zal zijn vervaagd en ten minste een deel van de informatie over hun oorspronkelijke staat. Druk op "F7" om het paneel Lagen weer te geven, als het niet al zichtbaar. Klik op "Layer," zweven over "Nieuwe aanpassingslaag," en selecteer "Levels." Houd de toets "Alt" naar beneden, klik op de knop "Auto", en selecteer "Find Dark & ​​Light Kleuren" om de kleuren te zien in de foto veranderen - hopelijk om meer levendige, natuurlijke tanden. Het inschakelen van het vakje met het label "Snap Neutrale middentonen" past de meer neutrale tinten in de foto en het kan verbeteren; als het niet, opnieuw uit te schakelen het selectievakje. Klik op "OK" om de wijzigingen toe te passen.

handmatige aanpassing

Sommige foto's zijn te vaag voor de automatische aanpassing proces te laten werken, en vereisen handmatige aanpassing. Dit is vaak het geval bij monochrome beelden, die veel vaker gelijkmatig zijn vervaagd. Klik op "Layer," zweven over "Nieuwe aanpassingslaag," en selecteer "Levels." Onderzoek het histogram in het deelvenster Eigenschappen. Trek de zwarte slider naar de plaats waar het histogram begint en trek de witte schuifknop naar waar het eindigt. Je ziet een onmiddellijke wijziging van uw foto, met details die voorheen waren ook vervaagd uit te maken steeds duidelijk zichtbaar. Pas indien nodig de schuifregelaars verder. U moet mogelijk ook de grijze schuifregelaar - te verplaatsen dichter bij het zwarte slider maakt de foto helderder, terwijl het dichter bij de witte slider maakt de foto donkerder. een foto op deze manier het aanpassen is geen exacte wetenschap, en is waarschijnlijk een veel trial and error. Houd in gedachten dat de wijzigingen die u aanbrengt zijn niet permanent - u kunt de schuiven verder op elk gewenst moment aan te passen en, indien nodig, de aanpassingslaag verwijderen geheel en beginnen vanaf nul.

versie Disclaimer

De informatie in dit artikel is van toepassing op Adobe Photoshop CC. Kan enigszins of aanzienlijk variëren met andere versies.