Hoe het opzetten van een Joomla website

Content management systemen worden steeds de industriestandaard voor webontwikkeling. Een content management systeem maakt website administratie makkelijker voor iemand zonder formele web design training. Content management systemen bieden webdesigners meer tijd aan de behoeften van de klant te voldoen en niet een slaaf van codering. Joomla is een van de meest veelzijdige van de content management systemen met duizenden uitbreidingen die het mogelijk maken op maat. Het beste ding over Joomla is dat het Open Source, wat betekent dat het is gratis te gebruiken.

instructies

Stel uw Joomla website

1 Zoek een server naar uw website te hosten. Vinden die Joomla websites ondersteunt, omdat het veel gemakkelijker zal zijn om ondersteuning te krijgen. Een goede hosting service zal u helpen een nieuw domein te krijgen of overdracht van uw oude domein.

2 Download de meest recente update van Joomla.org. Het is een zeer eenvoudig proces om de meest recente Joomla-pakket in een zip-bestand te krijgen. Sla het op uw desktop, log in en upload Joomla.

3 De planning van uw site is primair op dit punt. Bepaal wie je publiek zal zijn en wat ze willen. Noteer het doel van uw site. Schik je eigen content en navigatie op basis van uw doelgroep en uw doel.

4 Gebruik uw plan om te beslissen wat je secties en categorieën zullen op uw nieuwe Joomla website. Joomla 1.5 organiseert uw inhoud in secties en categorieën (De versie van Joomla 1.5 in 2009 zal binnenkort worden vervangen door Joomla 1.6 die delen kunnen elimineren en gebruik alleen categorieën). Gebruik uw plan en uw inhoud te scheiden in secties en categorieën.

5 Vind Joomla extensies op www.joomla.org/extensions. Extensies zullen de bruikbaarheid van uw site uit te breiden door het toevoegen van e-commerce of het lidmaatschap log-ins. Als u een behoefte aan uw site, is er waarschijnlijk een uitbreiding op die behoefte te voldoen. Link al uw inhoud en uitbreidingen van een menu-item. Voortdurend uw site te testen als u regelen en het ontwerp van uw site.

Hints

  • Laat uw server helpen u uw Joomla site en leren om forums te gebruiken voor Joomla en Joomla extensies.
  • Blijf gericht op het doel van uw site en plan met uw doelgroep in het achterhoofd. Te veel gadgets kunt uw publiek af te leiden van het doel van uw website.