Hoe maak je een Portal pagina maken

Hoe maak je een Portal pagina maken


De definitie van een website "portal pagina" varieert in gebruik, maar over het algemeen het verwijst naar een "landing" waar bezoekers van de website voor het eerst aankomt en dan vinden tal van links naar andere websites. Denk aan een portal pagina als de 'lobby' van een bedrijf complex met een lift naar de verschillende bedrijven leasing ruimte in het gebouw. Het creëren van een portal pagina vereist enige vaardigheid of expertise in webpagina's maken en website ontwikkeling.

instructies

1 Zoek uw gewenste domeinnaam voor beschikbaarheid. Een goede domeinnaam is kort, makkelijk te onthouden, en vereist geen speciale spelling van woorden of tekens zoals slashes of streepjes nodig. De "dot-com" domain type is te verkiezen boven andere domein types zoals "dot-net" of "dot-biz." Maar goed "dot-com" type website namen steeds schaarser worden, dus wees voorbereid om alternatieve namen of spelling te gebruiken om iets als de naam die u wilt beveiligen. Vermijd domeinnamen die eigenlijk subdomeinen van een groter site als "http://bigtentwebs.com/mypersonalwebspace." Dit soort lange, gemarteld domein adressen zijn bijna onmogelijk voor mensen om te onthouden.

2 Beveilig uw domeinnaam. Kopen en de rechten te registreren om de beschikbare domeinnaam van uw keuze. Er zijn vele registratie van een domeinnaam en hosting bedrijven op het web beschikbaar, waaronder 1and1.com, GoDaddy.com, en Yahoo.com. Er is een vergoeding voor het registreren van een domeinnaam en vervolgens een maandelijkse of jaarlijkse kosten voor "hosting" de domeinnaam en website-bestanden op hun server.

3 Het opzetten van een File Transfer Protocol (FTP) toegang tot de account. Uw website gastheer zal u voorzien van login-gegevens voor toegang tot de ruimte op de server voor u gereserveerd. Gebruik een FTP software programma om uw website bestanden naar de map te uploaden op de server. Er zijn veel FTP programma's om van, met inbegrip van SmartFTP, CuteFTP en te kiezen; uw webhost kan je zelfs voorzien van gratis FTP software.

4 Maak uw webpagina's. Webpagina's kunnen worden gemaakt in verschillende formaten. De meest populaire formaat is HTML, met behulp van authoring-software zoals MS FrontPage, Adobe Dreamweaver en andere premium merken. De meeste HTML-authoring-programma's maken het gemakkelijk om op zijn minst een eenvoudige website te maken. Een andere optie is om een ​​speciale SQL-formaat programma zoals Joomla of WordPress gebruiken. Beide zijn meestal geassocieerd met blog websites, maar kan worden aangepast om te handelen als reguliere websites, zonder bloggen component.

5 Bouw een portal pagina om te dienen als uw eerste "landing" page. Ontwerp een pagina met links naar andere externe websites van andere individuen, of de interne webpagina's die behoren tot de groep bevat.

6 Bied uw bezoeker keuzes voor waar ze willen gaan, zodra ze aankomen in uw "lobby." Bijvoorbeeld, als je wilt naar een website gewijd aan de computer gaming te bedienen, uw portaal pagina moet links naar andere gaming websites evenals uw eigen inhoud voorzien. Maak deze portal banden aantrekkelijk met graphics; text-only links worden niet bijzonder uitnodigend.

Hints

  • Het is gebruikelijk om andere websites die u zijn inclusief een link naar hun site op uw portal pagina te adviseren. Dit geeft de andere website de gelegenheid om het compliment terug te betalen door uw site een link naar hun portal pagina ook.
  • kopiëren en plakken nooit afbeeldingen gevonden op andere websites of in zoekopdrachten op internet, voor gebruik op uw website. De meeste afbeeldingen gevonden op de lijn vallen onder auteursrechten. Als je kunstwerk voor uw site moet gebruik maken van een dienst als Fotolia.com en de aankoop van de rechten op het kunstwerk te gebruiken.