Hoe maak je een patroon in Fireworks Maak

Hoe maak je een patroon in Fireworks Maak


Als je moe bent van het gebruik van de vulling kleuren en patronen die worden geleverd met Adobe Fireworks bent, kunt u uw eigen te maken. Het patroon kan worden gemaakt van de grond of van een bestaande afbeelding en vervolgens gebruikt als achtergrond voor een object, zoals een vorm of tekst. Het is een handige manier om eenvoudige achtergronden te zetten in decoratieve tekeningen. Net als bij andere vullingen, kunt u uw patroon van de dekking niveau, kleur aanpassen en vul type.

instructies

1 Klik op het menu "Bestand" in Fireworks en selecteer "Nieuw" om een ​​nieuw document te maken. Er verschijnt een dialoogvenster. Voer het doek 'afmetingen in de "hoogte" en "breedte" tekstvelden. Klik op "White" voor de "Canvas kleuren" en klik op "OK."

2 Ga naar het deelvenster Gereedschappen in Adobe Fireworks. Klik op de "rechthoek" tool in de sectie "Vector". Ga naar het gedeelte "Kleuren" en klik op de "Fill" knop. Kies een vulling kleur uit het kleurenpalet. Om een ​​verloop of een ander vultype gebruiken, klik op de knop "Fill Options" in het kleurenpalet. Verander dan de "Fill categorie" van "Stevige" om de vulling type dat u wilt gebruiken.

3 Klik en sleep de muis over het canvas om een ​​rechthoek te tekenen. Laat uw muis als je de juiste maat voor de achtergrond van uw patroon.

4 Ga naar het palet Lagen en klik op de "New / Duplicate Layer" knop om een ​​nieuwe laag te maken.

5 Keer terug naar het deelvenster Gereedschappen. Klik en houd de "rechthoek" tool om extra vormen weer te geven. Selecteer een vorm die u wilt gebruiken uit de fly-out menu.

6 Ga naar het gedeelte "Kleuren" van het deelvenster Gereedschappen en kies een opvulkleur voor de vorm. Als u een lijn aan de vorm toe te voegen, klikt u op de 'Stroke' knop in de sectie "Kleuren" en selecteer een kleur.

7 Klik en sleep uw muis over de rechthoek op het canvas om de vorm toe te voegen. Aan andere vormen om het patroon toe te voegen, herhaalt u stap 4-7.

8 Selecteer de rechthoek op uw canvas. Klik op het menu "Edit" en selecteer "Crop Document" om ongebruikte delen van het beeld te verwijderen. Als u uw patroon op te slaan, selecteer "File" en "Save" in het menu. Noem het patroon in het dialoogvenster Opslaan als en klik op 'Opslaan'.

9 Klik op "File" en "Sluiten" om het bestand te sluiten. Om het patroon te gebruiken in een andere afbeelding in Fireworks, opent u het bestand dat u wilt wijzigen.

10 Ga naar het deelvenster Gereedschappen en klik op de "Pointer" tool van de "Select" sectie. Ga naar je canvas en klik op elke vorm of tekst die u wilt vullen met het patroon dat u gemaakt.

11 Ga naar de Property inspector. Klik op de knop "Fill" en selecteer het "Fill Options" knop in het pop-up. Kies 'Pattern "van de" categorie Fill "drop-down lijst. Pick "Andere" van de "Pattern naam" drop-down lijst. Het dialoogvenster Bestand zoeken wordt geopend.

12 Dubbelklik op het patroon dat u gered. Het wordt toegevoegd aan het geselecteerde object.