DIY: externe voeding via USB

Een USB-kabel draagt ​​een elektrische lading, samen met de data afkomstig van de USB-poort van een computer of laptop. U kunt een USB-kabel te gebruiken als een externe voeding, zodra je de draden die de stroom dragen hebben geïdentificeerd. Een paar huishoudelijk gereedschap nodig zijn, maar er is geen speciale apparatuur. De USB-kabel kunnen elke standaard 5V motor dat is gehecht, bijvoorbeeld een 5V externe motor of een 5V draagbare audiospreker stroom.

instructies

1 Afsnijden van de twee uiteinden van een USB kabel met het lemmet van een mes of schaar. Voeg een spleet in de buitenste isolatie van het afgesneden uiteinde van het mes - twee of drie inches voldoende.

2 Trek de buitenste isolatie van over de draadgaas die nu wordt onthuld. Snijd de buitenste isolatie van de USB-kabel met een schaar of het lemmet van het mes.

3 Duw de draad achterkant met tegen de ongesneden buitenste isolatie van de kabel zodat de binnenste draden te zien. Wikkel de witte en groene draden rond het gaas om ze uit de weg te houden. Scheid de rode en zwarte draden van in de kabel.

4 Strip een 1/2 inch van de isolatie van de uiteinden van zowel de rode en zwarte draden met een draad strippers.

5 Wikkel de blootgestelde zijde van de USB kabel met isolatieband zodat alleen de zwarte en rode draden zijn bij het uiteinde.

6 Bevestig de zwarte (positief) en rode (negatief) draden aan een 5V motor die u wilt aan de macht op dezelfde manier als die van een externe voeding. Steek de USB-kabel aan op een USB-poort van een computer of laptop aan de 5V motor te activeren.