Het verschil tussen 32- en 64-bits Windows

Het verschil tussen 32- en 64-bits Windows


Windows de PC-gebaseerd besturingssysteem uitgebracht in verschillende formaten van Microsoft. In de loop der jaren, verschillende edities van het bedrijf vereisen het gebruik van de verschillende processor snelheden om hun taken uit te voeren. Modern platforms gebruikt u een 32-bits of 64-bits processor, die elk verschillende systemen voor de volledige optimalisatie.

Functie

Volgens Microsoft, het belangrijkste verschil tussen de 32- en 64-bits Windows-besturingssystemen is hoe het informatie binnen de centrale verwerkingseenheid (CPU) beheert. De 64-bits versie kan omgaan met grotere hoeveelheden van random access memory (RAM) dan de 32-bits versie.

Identificatie

Elke versie van Windows zal anders binnen het interactieve platform van het besturingssysteem te registreren. Door te klikken op de knop "Start", gevolgd door "Control Panel" en vervolgens op "System" en "Onderhoud" en tenslotte "System", kunnen gebruikers de verschillende parameters van de 32- of 64-bits versie te bekijken.

Betekenis

Een van de belangrijkste verschillen tussen de 32- en 64-bits versies van Windows is dat upgrades zijn beperkt tot de identieke verwerkingssnelheid. Als een persoon heeft een 32-bits versie van Windows, kunnen ze niet upgraden naar de nieuwere besturingssystemen zoals Windows Vista en Windows 7.

misvattingen

Volgens de CNET website, kan een persoon zowel de 32- of 64-bits installeren op een computer met een enkele 64-bits processor of beter. De 64-bit versie niet op een 32-bits processor geïnstalleerd.

Geschiedenis

Windows niet de mogelijkheden van een 32-bits systeem te gebruiken totdat de 3.11 upgrade naar Windows 3 in 1992. De 64-bits versie van Windows werd vrijgelaten uit Microsoft in 2005 met een upgrade naar Windows XP Professional.