Hoe kan ik een nieuwe partitie in Windows XP Maak

U kunt maximaal vier primaire partities op een harde schijf en een uitgebreide partitie. Windows vereist vaak dat de eerste partitie een primaire partitie. Een primaire partitie kunt u dezelfde of verschillende besturingssystemen op een ieder te installeren. Dus je zou kunnen installeren en uitvoeren van vier verschillende besturingssystemen op één computer, zoals Windows XP, Windows Vista of Windows 7 op hetzelfde moment. De uitgebreide partitie kan worden onderverdeeld in een onbeperkt aantal logische schijfeenheden.

instructies

1 Klik op "Start" en selecteer "Run." Typ "compmgmt.msc" en klik op "OK", die zal een Computerbeheer te openen. Klik op "Storage" en dubbelklik op "Disk Management" om de stations momenteel weergegeven op uw computer.

2 Selecteer de "View" drop-down menu en scroll naar beneden naar "boven." Selecteer "Volume List." Kijk naar de doos aan de bovenkant dat de stations nog moet worden weergegeven op uw computer. Selecteer de "View" drop-down menu en scroll naar beneden naar "Bottom." Kies "Grafisch View." Vind de gekleurde vakjes onder dat deel vermelding van de stations op uw computer. Zien of een van de stations zijn ofwel "Niet-toegewezen", aangegeven door zwarte lijn boven de schijf, of "extended partitie," aangegeven met de kleur groen boven het station. Partitioning kan alleen een van deze typen schijven.

3 Met de rechtermuisknop op het station waar u de nieuwe partitie wilt. Scroll naar beneden naar "Nieuwe partitie", die het vak Wizard partitie wordt geopend. Klik op 'Volgende'. Selecteer "Extended Partition" of "Primaire partitie."

4 Maak een "Primaire partitie" als dit is waar je wilt Windows of een ander besturingssysteem te installeren. Kies een "uitgebreide partitie" naar het station in een aantal meer partities, met inbegrip van een primaire partitie te verdelen. Klik op 'Volgende'.

5 Verdeel de hoeveelheid ruimte die nodig is voor een primaire partitie of en uitgebreide partitie met de pijltoetsen, of het inbrengen van het bedrag dat in de doos. Houd rekening met de vereiste minimale ruimte nodig is voor een primaire partitie of en uitgebreide partitie. Klik op 'Volgende'. Wijs de stationsletter door naar beneden te trekken om de gewenste letter of het selecteren die het station verborgen houden "Doe een stationsletter of het station pad, niet toe te wijzen". Klik op "Next" en ervoor kiezen om niet te formatteren of om de schijf te formatteren. Kiezen voor formaat zal vereisen dat u "NTFS" of "Fat32."

6 Scroll naar beneden om te selecteren "formaat Allocation unit." Plaats een "Volume Name" in het juiste vakje. Controleer of "Snelformatteren", indien gewenst. Controleer "Enable bestanden en mappen compressie" indien gewenst. Klik op "Next" en selecteer "Finish." Het formatteren van de schijf zal onmiddellijk beginnen, het wissen van alle gegevens op de schijf. De opmaak proces kan tot 30 minuten duren, afhankelijk van de grootte van uw schijf.

Hints

  • Microsoft raadt aan dat u een volledige back-up maken van je schijf inhoud voordat u eventuele wijzigingen in uw schijven of volumes te maken.