Correcte plaatsing van een computerscherm en toetsenbord

Correcte plaatsing van een computerscherm en toetsenbord


Computergebruikers besteden vaak uren zitten in de voorkant van hun machines, of werken, chatten of gewoon surfen op het internet. Met behulp van een computer voor langere tijd met een onjuist geplaatste monitor kan een pijnlijke, stijve nek en schouders of vermoeidheid van de ogen veroorzaken, terwijl het verkeerde toetsenbord positionering en gebruik kan leiden tot zenuwen, spieren en pezen schade. Pijnvrij computer gebruik vereist regelmatig een pauze als de juiste monitor, toetsenbord en positionering van het lichaam.

Monitor

Plaats het beeldscherm op een comfortabele kijkafstand direct voor u op het bureau, in het algemeen bij ongeveer armlengte. Cornell University Ergonomie raadt u Aise of verlagen van de monitor als nodig is om comfortabel te bekijken het scherm, zodat u niet hoeft te draaien, kantelen en buig je hoofd om het te zien. Kijk naar bronnen van verblinding, die kan je jezelf onbewust verplaatsen om het te vermijden. Pas de helderheid, het contrast en de lettergrootte te staan ​​voor een comfortabele, ontspannen kijkervaring zonder de noodzaak om scheel of naar voren leunen om te zien. Veel browsers en programma's kunt u ook de grootte van de tekst voor meer kijkcomfort te passen.

Toetsenbord

Plaats het toetsenbord recht voor u en centreren het met je lichaam, zodat je arm bereik gelijk. Je armen moeten gelijkmatig buigen en blijf loodrecht met de vloer, met je ellebogen zo dicht mogelijk bij je lichaam als comfortabel is. Regel uw toetsenbord om uw polsen zo recht en vlak mogelijk te houden. Een toetsenbord dat zit in een hoek stammen de natuurlijke positie van uw polsen, schouders en ellebogen, die schade aan de zenuwen na langdurige blootstelling kan veroorzaken.

Monitor en toetsenbord Relatie

Terwijl de meest ideale positionering van het toetsenbord en monitor direct voor u, sommige soorten computer banen maken dit onmogelijk. Data entry werknemers kunnen vereisen hard copy datasheets geplaatst, waar de monitor anders zou zijn, bij de monitor geplaatst aan de zijkant. In het algemeen, plaatst u het belangrijkste apparaat - wat betekent dat degene die je nodig hebt om te communiceren met vaker - direct voor je lichaam. Typisten en data entry werknemers moeten het toetsenbord vooraan in het midden te houden, terwijl de beeldend kunstenaars vereisen de monitor om op het toneel te nemen.

Stoel En Body Positioning

Naast de juiste plaatsing van het toetsenbord en beeldscherm, een goede computer stoel helpt de juiste lichaamshouding garanderen en vermindert de kans op letsel of pijn. De stoel moet comfortabel met een rugleuning die lendensteun biedt zijn. Kies er een die het mogelijk maakt voor een meer ontspannen, liggende positie, omdat dit bevordert een meer comfortabele en duurzame zittende positie voor het werken verlengde openingstijden op de PC.