Het formatteren van een beeld in een tekst Post op Tumblr

Het formatteren van een beeld in een tekst Post op Tumblr


Er zijn zeven verschillende soorten post op Tumblr. Van deze, de Foto functie geeft centraal staan ​​om het beeld of de beelden die u kiest, met een kleine bijschrift hieronder. U kunt echter ook de foto's in te voegen in het lichaam van tekst berichten (of zelfs de titel van elk type van de post) met de knop op de werkbalk. Hoe dit ingesloten afbeelding wordt weergegeven op de pagina is afhankelijk van de HTML-code die u aan de post en de instellingen die reeds aanwezig zijn in uw Tumblr thema.

instructies

1 Klik op de "Upload Image" knop (het pictogram camera) op de tekst bericht toolbar om een ​​beeld van uw systeem te kiezen. Kies de gewenste afbeelding en klik op "Open" om deze te plaatsen.

2 Klik op de "<html>" knop op de werkbalk om de bron HTML van het bericht te wijzigen. Dit onthult de onderliggende code die Tumblr zal publiceren.

3 Klik ergens in de HTML-code te veranderen. U kunt aanpassen het "<img>" tag om de kenmerken van het beeld te wijzigen: bijvoorbeeld, toe te voegen "width =" x "" of "height =" x "" (ter vervanging van "x" met een bepaald aantal pixels) aan veranderen de afmetingen van de afbeelding.

4 Selecteer nogmaals op de "<html>" knop om uw wijzigingen te bekijken zoals ze op de website verschijnen. Klik op 'Publiceren' om de post te Tumblr te uploaden.

5 Klik op de grijze radertje icoon aan de bovenkant van het dashboard, en kies een blog uit de lijst en selecteer "Aanpassen."

6 Blader omlaag naar het gedeelte Geavanceerd en voer de CSS die u wilt gebruiken om het formaat van foto's van uw blog aan te passen in het vak "toevoegen Custom CSS". Zo zou je de code "img {border: solid 2px;}" te gebruiken om een ​​2-pixel solide grens toe te voegen aan alle afbeeldingen.

7 Klik op 'Opslaan' om uw wijzigingen te bevestigen, selecteer "Sluiten" de aanpassing scherm te sluiten.

Hints

  • De nieuwste HTML5 standaard moedigt het gebruik van CSS voor het opmaken van foto's (en tekst) in plaats van HTML-code. Hoewel dit is een meer flexibele aanpak, betekent dit dat de exacte code die nodig is om uw foto's te formatteren zal afhangen van de structuur van uw huidige thema en de manier waarop het is ontworpen door de auteur.
  • Elke opmaak toegepast met behulp van de img {} CSS-regel wordt in uw blog worden toegepast op alle van de beelden. alleen wijzigingen aan afbeeldingen in tekst berichten toe te passen, moet u een aparte klasse van beelden te creëren in de thema's style sheet. Dit kan al zijn gedaan voor u: klik op de "Edit HTML" knop op het paneel sturen naar HTML het huidige thema's bekijken, met bijzondere aandacht voor het formatteren regels en klassen. U kunt ook een verwijzing naar een style sheet-bestand (met de extensie .css) gehost extern - plak dit adres in uw webbrowser om de style sheet, waarin de huidige opmaak regels voor de blog zal laten zien.