Hoe maak je ISO-bestanden branden op een DVD op LinuxEen DVD ISO-bestand is een archief beeld van een DVD. De afbeelding kan een archief van databestanden of het kan een video-dvd zijn. ISO-bestanden kunnen direct worden gebrand op beschrijfbare dvd's met behulp van het branden van dvd-software. Het Linux-besturingssysteem heeft meerdere methoden voor het branden van DVD ISO images. Zowel de Gnome en KDE desktop omgevingen grafische-interfaces die het beeld zal branden. U kunt het commando "growisofs" te gebruiken op de opdrachtregel op een Linux distributie, ongeacht de desktop-omgeving die u gebruikt.

instructies

kabouter

1 Plaats een beschrijfbare dvd in dvd-brander van de computer.

2 Klik met de rechtermuisknop op het ISO-bestand.

3 Kies de "Write to Disc" optie in het menu dat verschijnt. De Brasero software zal de ISO-bestand naar de DVD te schrijven. Een bericht venster zal verschijnen wanneer het brandproces is voltooid.

KDE

4 Klik op het menu "K" en kies de "K3b" menu-optie om het K3b programma te openen.

5 Klik op het menu 'Extra' aan de bovenkant van het scherm.

6 Klik op de "Burn DVD ISO Image" menu-optie.

7 Klik op het ISO-bestand dat u wilt branden uit het bestand browser.

8 Klik op de knop "Start" om de ISO image branden op de DVD.

Opdrachtregel

9 Open een terminal of Konsole venster om toegang te krijgen tot een opdrachtprompt.

10 Typ het commando "growisofs -Z /dev/DVD=image.iso" om een ​​beeld van data ISO branden op de DVD. Vervang "image.iso" met de naam van het ISO-bestand dat u wilt branden.

11 Typ het commando "growisofs -DVD-compat -Z /dev/DVD=image.iso" naar een videobeeld ISO branden op de DVD. Vervang "image.iso" met de naam van het ISO-bestand dat u wilt branden.