Hoe maak je een Word-document in PDF-formaat wijzigen

Hoe maak je een Word-document in PDF-formaat wijzigen


Als u een Microsoft Word-document (* .doc formaat) in een Adobe PDF-bestand te veranderen, zijn er een aantal opties die je hebt. Wilt u de officiële route te gaan, kunt u Adobe Acrobat, die een knop in Microsoft Word zal plaatsen naar uw documenten te exporteren als PDF's aan te schaffen. Echter, als u een gratis oplossing wilt, zijn er online en offline oplossingen die je kunt gebruiken om een ​​Word-document in PDF-formaat te veranderen.

instructies

Verander Doc naar PDF in OpenOffice

1 Download de gratis, open-source OpenOffice software suite (zie bronnen). Dit softwarepakket bevat "Writer", een tekstverwerkingsprogramma die PDF-export mogelijkheden heeft. Eenmaal gedownload, installeer OpenOffice op uw computer.

2 Start het OpenOffice Writer programma. Klik op "File", selecteer "Open" en het Word-document dat u wilt wijzigen in een PDF-bestand te openen.

3 Klik op de "PDF Creator" knop op de menubalk of selecteer de "File" knop en selecteer vervolgens de "Exporteer als PDF" optie.

4 Voer de instellingen voor uw PDF-bestand, selecteer een locatie op te slaan en klik op 'Opslaan'. Word-document wordt nu in PDF-formaat.

Gebruik een Online Converter

5 Open een webbrowser en ga naar een online .doc naar PDF-conversie website (zie bronnen).

6 Klik op de knop "Bladeren" in het deel van de website waar u wordt gevraagd om uw Word-document uploaden.

7 Selecteer het document en klik op 'Openen'.

8 Klik op de knop "Convert" op de online conversie website en wacht tot het PDF-bestand te genereren. Afhankelijk van wat voor soort website die u gebruikt, kan een pop-up verschijnt waarin u wordt gevraagd om het bestand te downloaden naar uw computer of u kan worden gegeven een tijdelijke verbinding te bezoeken dat uw PDF-bestand bevat.