Wat is een Cache op een harde schijf?

Wat is een Cache op een harde schijf?


Als u op zoek bent naar een nieuwe harde schijf (HDD), ben je waarschijnlijk bekend met de opslagruimte meting, maar ook benadrukt cachegrootte klinkt misschien vreemd. De HDD cache is een kleinere, snellere geheugen storting ontworpen om de data lezen en schrijven overdracht van processen tussen de HDD en de rest van de computer) glad. Op een bepaalde manier, de cache is sneller geheugen voor je trager geheugen (de harde schijf is de traagste computer component). HDD cache functioneert als een tussenpersoon langzamer disk-gebaseerde storage toegang snelheidsbeperkingen van het apparaat te minimaliseren bij de communicatie met de CPU en RAM.

over Caches

Caches ontworpen om de snelheid van de computer verbeteren door beperking van het effect van data bottlenecks - een situatie waarin een computer component niet kan werken met capaciteit omdat het wacht om informatie van een ander deel. Zelfs de snelste harde schijf op de markt is de langzaamste onderdeel van uw computer. Harde schijven en solid state drives zijn voorzien van caches; SSD vereisen niet zoveel cachegeheugen en minder kans benadrukken de functie, want halfgeleidergeheugen het algemeen snel genoeg om knelpunten te voorkomen.

Gladstrijken van Writing Jobs

Een HDD cache is van belang bij het schrijven van data, omdat het kan write-back cache, of informatie op te slaan van de veel snellere CPU. De cache laat ook de harde schijf schrijven naar opslag op lange termijn uit de cache geheugen in plaats van uit de CPU, die de CPU beweging op andere taken sneller laat. Bovendien helpt de cache HDD verwerken gelijktijdige data lezen en schrijven taken: de harde schijf kan een tegelijk te doen, zodat het gebruik van de cache te voren gegevensaanvragen werken. Een vaste schijf moet zoeken, of verplaats de toegang hoofd naar een andere locatie op de schijf, bij het navigeren tussen de bestanden. De cache verlaagt zoeken frequentie wanneer de CPU vraagt ​​gegevens van meer dan één bestand tegelijk door te laten de harde schijf toegang tot de gegevens in grote brokken tussen zoeken, in plaats van voortdurend te springen heen en weer tussen bestanden.

Snellere Frequent Access

De HDD cache kan verbeteren hoe snel de computer vaak toegangen gebruikte bestanden met een proces genaamd write-through caching. In write-through caching, de computer slaat gegevens van zowel de langdurige opslag en het cachegeheugen; als de computer verzoeken gegevens die nog in de cache, is de harde schijf niet nodig om het te trekken uit de langdurige opslag en herinnert aan het veel sneller. Schrijf-through caching zich gedraagt ​​als CPU data caches. Hybride HDD / SSD-schijven kan de SSD's geheugen te gebruiken als een enorme cache om de prestaties te verbeteren. Schrijf-through caching is anders dan het opslaan van een pagina-bestand op de harde schijf: pagina bestanden gedragen als een langzamere uitbreiding van het hoofdgeheugen van het systeem en niet een massa-opslag recall-mechanisme.

More is more voor een tijdje

Een grotere HDD cache betekent niet dat de harde schijf is sneller. Volgens de hardware website van Tom's Hardware, HDD's ervaren geringe prestaties verhoogt alleen caches groter dan 8MB. Zo zal een HDD model dat een duurdere 16MB cache variatie heeft waarschijnlijk werken op identieke als (of slechts één procent sneller dan) de versie 8 MB. De 8MB cache HDDs modellen zijn een veilige gok; meer geld uitgeven aan een grotere cache zal veel waar voor je geld niet geven.