Hoe maak je een Splash met CSS maken

Het maken van een splash met CSS kan worden bereikt door het creëren van een nieuwe webpagina of door het toevoegen van code naar de Index pagina voor een website. Om dit te doen, moet u een teksteditor zoals Kladblok. Vervolgens kunt u de CSS-code voor de toevoegingen die u wilt gebruiken voor de splash page. Dit geldt ook voor het instellen van een achtergrondkleur, de stijl van de tekst op het scherm of het toevoegen van een mouseover effect.

instructies

1 Klik op de knop "Start" en typ "Notepad" in het zoekvak. Klik op "Notepad" om het programma te openen.

2 Klik op de "File" drop-down menu en selecteer "Open." Navigeer naar de locatie van het HTML-bestand op uw systeem te gebruiken voor de splash page. Klik op de knop "Open" om het bestand in Kladblok te laden.

3 Zoek de "<head>" tag op de pagina. Voeg een regel onder deze tag en typ "<style type =" text / css "> en druk op de" Enter "twee keer.

4 Type "body {background-color: 000000}" om de achtergrondkleur in te stellen. De achtergrondkleur wordt door de hexadecimale waarde in te stellen. De waarde "000000" stelt de achtergrondkleur op zwart. Druk tweemaal op de toets "Enter".

5 Typ "H1, H2, H3, H4, H5" en druk op de "Enter". Typ een "{" en druk op de "Enter" toets. Typ "margin: 6px 30px;" en druk op "Enter." Type "font-weight: bold" en druk op "Enter" Type een "}" en druk op de "Enter" twee keer.

6 Typ "a: hover" en druk op de "Enter". Typ "{" en druk op "Enter." Typ "text-decoration: onderstrepen overline;" en druk op "Enter." Typ "color: # FF3" en druk op "Enter" Type "background: # 000" en druk op "Enter." Type "{" en druk op "Enter" twee keer.

7 Type "</ style>" om de CSS-tag te sluiten. Klik op de "File" drop-down menu en selecteer "Opslaan." Open het bestand in een browser om de wijzigingen te testen.

Hints

  • Verwijzen naar een Web kleurenkaart naar beschikbare hexadecimale kleurwaarden.