Problemen met een MacBook Pro 13

Intel gebaseerde Apple's Macbook Pro 13 is een groot succes omdat het introductie in juni 2009. Helaas, net als alle andere computers, MacBook Pro kan hardware en software problemen ondervindt geweest. Terwijl Apple biedt wel gratis hardware en software ondersteuning voor de MacBook Pro gebruiker via de Apple Genius Bar, is het niet altijd handig om een ​​afspraak bij de Apple Stores waar de Genius Bar liggen plannen. Gelukkig heeft Apple biedt een ruime hoeveelheid documentatie over het oplossen van een storing MacBook Pro 13.

instructies

1 Inspecteer lader licht van de computer om ervoor te zorgen het toont ofwel oranje of groen licht. Zorg dat er geen schade aan de lader en dat er geen vuil vast in pinnen van de lader.

2 Druk op de batterij-indicator licht knop aan de linkerkant van de laptop en noteer de flash patroon van de lichten. Als alle lampjes knipperen vijf keer, de batterij moet worden vervangen. Als de lampjes knipperen van links naar vijf keer rechts, is de batterij niet goed geïnstalleerd of is defect.

3 Bevestigen dat alle onlangs geïnstalleerde RAM-geheugen of harde schijven zijn wel verenigbaar zijn met de bijzondere editie van de MacBook Pro 13. Raadpleeg de technische specificaties beschikbaar van Apple.

4 Reset system management controller van de computer door het afsluiten van de computer. Klik op het Apple-logo en het selecteren van "shutdown." Koppel de stekker van de computer en wacht 15 seconden. Start de computer opnieuw door op de knop te drukken.