Hoe maak je een formulier in Excel maken

Excel is een software-programma dat wordt gebruikt voor het maken van spreadsheets. Deze spreadsheets kunnen worden gebruikt om gegevens te organiseren en uit te voeren berekeningen. In organisaties die gegevensinvoer in een bepaald formaat vereist, kan het nuttig zijn om een ​​formulier in Excel dat alle medewerkers kunnen worden gebruikt om het proces te standaardiseren maken. Het creëren van een formulier zal niet alleen zorgen voor iedere gebruiker doet dingen op dezelfde manier, zal het de data-entry proces gemakkelijker te maken en leiden tot minder fouten.

instructies

1 Zet uw computer en open het Excel-programma. Een lege werkmap wordt automatisch bij het opstarten te openen.

2 Maak uw formulier de manier waarop u wilt dat deze wordt weergegeven, waaronder vestiging formules.

3 Formatteren van de vorm met behulp van grenzen, schaduw, kleur en tekstopmaak totdat u tevreden bent met het uiterlijk zijn.

4 Ontgrendelen van de cellen waarin u wilt gebruikers in staat zijn om gegevens in te voeren. Om dit te doen, selecteert u deze cellen en klik op 'Format / Cellen / Protection "en zorg ervoor dat de" Locked "functie wordt niet gecontroleerd.

5 Selecteer uw print omgeving. Om het proces nog eenvoudiger te maken voor de gebruikers, selecteer het gebied van de spreadsheet die moeten worden opgenomen bij het afdrukken en klik op 'Bestand / Select druk gebied ".

6 Bescherm uw vorm van veranderingen. De laatste stap naar het creëren van een formulier in Excel is om het formulier te beschermen door te klikken op "Tools / beschermen / Bescherm vel". Nadat u dit doet, zullen de gebruikers alleen in staat zijn om de cellen die u hebt geselecteerd te wijzigen, het maken van al uw labels, formules en andere gebieden te beschermen tegen veranderingen.

Hints

  • Leer gebruikers om de toets "Tab" gebruiken om te schakelen tussen de velden voor gebruiksgemak.