Hoe maak je een CPU die niet zal opstarten Test

Niets is meer frustrerend dan te draaien op uw computer en het krijgen van niets meer dan een paar zoemende geluiden of geluidssignalen. Of misschien krijg je helemaal niets, alleen een knipperend lampje en een anders helemaal dood machine. Voordat u uw machine een dure professional, zijn er een aantal tests die u kunt proberen om het probleem te identificeren. Enkele eenvoudige computer kennis is nodig, maar je hoeft geen expert te zijn om deze tests te voltooien.

instructies

Elimineer de hand liggende

1 Haal de stekker van de machine van een overspanningsbeveiliging en sluit deze direct in de stekker in het stopcontact om zeker te zijn dat het niet alleen een defecte overspanningsbeveiliging. Als de computer zoemt of piepen, tellen de geluiden. Eén lange buzz kan betekenen dat een van de RAM (random access memory) sticks zit los of is defect. Een reeks van drie gonst duidt op een probleem met een videokaart. Andere geluiden kunnen een scala van problemen aan te geven. (Zie referenties).

Draai de schroeven op het deksel van de computer, verwijder het deksel en zet hem op. Bekijk de ventilator (s) in de machine te waarborgen dat zij alle weergegeven en er blijven draaien. Zo niet, verwijder en reinig de ventilator (s), en sluit het. Dit kan het probleem oplossen.

Als er nieuwe hardware op de machine onlangs is geïnstalleerd, verwijder deze dan en probeer de computer opnieuw op te starten.

2 Verwijder hardware één punt op een moment om vast te stellen als men het probleem kan zijn. Gewoon verwijderen ze een voor een en opnieuw plaats ze eerst aan een losse verbindingen elimineren. Na opnieuw zitplaatsen elk deel, proberen om de computer opnieuw op te starten.

3 Begin met het verwijderen van stukken van hardware op een rijtje. Verwijder de CPU eerste en te vervangen door een reserve-werkende CPU. Probeer het opnieuw opstarten van de computer om te zien of dat het probleem oplost. Als het apparaat nog steeds niet werkt, verwijder dan het moederbord en te vervangen door een werkende één. Probeer opnieuw om de machine opnieuw op te starten om te zien of dat is de oplossing. Herhaal dezelfde stappen met de stroomvoorziening, die op dit moment is het meest waarschijnlijk wat uw probleem is. U kunt aanwijzingen voor het verwijderen en vervangen van deze onderdelen op vele verschillende websites. (Zie referenties).

Hints

  • Zorg er altijd voor dat de stroomtoevoer naar uw PC volledig los voordat er iets in de computer.Place elke verwijderde hardware-items op een niet-geleidend oppervlak aan te raken, zoals een kartonnen doos of een stuk wood.It is het veiligst om een ​​anti-statische pols te gebruiken riem om ervoor te zorgen dat u niet zal worden geschokt. Computers kunnen elektrische statische, zelfs nadat de stroom is afgesloten te houden.