Verschillende versies van MS Windows

Verschillende versies van MS Windows


De eerste Windows-besturingssysteem werd opgericht in 1985 door, op het moment, een klein bedrijf genaamd Microsoft, dat werd opgericht door Bill Gates. Windows heeft sindsdien gedomineerd het besturingssysteem van de computer-industrie, en ongeveer 92% van de computers in de wereld in 2010 nog gebruik maken van Microsoft Windows.

Windows 1.0 Series

Windows 1.0, 2.0, 2.1x, 3.0, en zo verder, waren de eerste Windows-besturingssystemen. Ze waren rudimentair programma's, en waren niets als de besturingssystemen in gebruik Windows vandaag. De vroege Windows-besturingssystemen opgenomen programma's zoals Paint, Kladblok, Agenda en Calculator. De populariteit van deze besturingssystemen, die werden beschouwd als state-of-the-art op het moment, heeft geleid tot grote successen in het Microsoft-besturingssysteem ontwikkeling, en zij werden de meest gebruikte besturingssystemen snel.

Windows XP Series

De serie besturingssystemen Windows XP worden door velen beschouwd als het beste besturingssysteem ooit, vanwege de eenvoudige interface en vele nuttige functies. Windows XP is de meest gebruikte Windows-besturingssysteem en het beweert bijna 70% van alle computers in de wereld. Het is veruit de meest populaire besturingssysteem met ingang van januari 2010.

Windows 7

Windows 7 kwam uit in 2009. Microsoft werd onder druk gezet om een ​​nieuw besturingssysteem te maken nadat Windows Vista werd bewezen een besturingssysteem met veel fouten in de codering, evenals een iets andere interface dan XP, die de gebruikers van XP zou zijn geweest niet gewend aan.

Windows 95

Windows 95 was een enorme sprong in het besturingssysteem technologie. Microsoft sterk verbeterde de grafische gebruikersinterface. Microsoft is de eerste Microsoft-besturingssysteem dat eigenlijk vergelijkbaar met de moderne Windows-besturingssystemen van Windows XP, Windows Vista en Windows 7. Binnen een paar jaar na de release zag, werd het de meest succesvolle besturingssysteem ooit zijn uitgebracht.

Windows 98 en ME

Windows 98 was de volgende besturingssysteem na Windows 95. De meest opvallende verbeteringen zijn verbeterd drivers; dit was de eerste Windows-besturingssysteem dat plug-and-play-technologie ondersteund. Windows ME, of Millenium, gelukt Windows 98. Windows ME is gericht op pc's en is inclusief een sterk verbeterde Windows Media Player 7-versie, de eerste Windows Movie Maker en Windows DVD-speler.

Windows NT (Server Series)

Windows NT besturingssysteem zijn de meest populaire besturingssystemen ter wereld. Sommigen van hen zijn onder Windows XP, Windows Vista en Windows 7. Echter, een van de belangrijkste wapenfeiten van de Windows NT-besturingssystemen 'werd verbeterd server support. Windows NT 3.1 is het eerste besturingssysteem gemaakt voor servers door de NT serie en inclusief ondersteuning voor de TCP / IP-protocol, die de twee belangrijkste internetprotocollen vandaag. De Windows-server software is aanzienlijk duurder dan de software gemaakt voor pc's. Met ingang van 27 februari 2010, de nieuwste Windows-server-besturingssysteem, Windows 2008 R2 Standard 64-bit, kost $ 1,099.99 volgens Newegg.com. De nieuwste Windows-besturingssysteem, Windows 7, kost $ 268,99.

Windows Vista

Windows Vista is de opvolger van de meest gebruikte besturingssysteem in de wereld als van 27 februari 2009, dat is Windows XP. belangrijkste verbeteringen van Windows Vista waren een meer "moderne" interface, die Aero werd genoemd. Windows Vista meegeleverd vele verbeteringen en nieuwe functies ten opzichte van Windows XP. Echter, Windows Vista bleek een populair besturingssysteem vanwege de hardware-eisen te draaien. The Times, dat is een Britse krant, berekende dat slechts 5 procent van de bevolking van Groot-Brittannië dat computers die eigendom zijn in staat om Windows Vista te draaien op de optimale instellingen Microsoft raadt zou zijn.