Voordelen van Microsoft Access

Voordelen van Microsoft Access


Microsoft Access kan de gemiddelde gebruiker werken met databases zonder zeer bedreven in het vakgebied. Microsoft maakte het gemakkelijk voor zowat iedereen om te leren hoe te werken met databases door het vervangen van een deel van de ingewikkelde werk met eenvoudig te gebruiken templates. Tijdens het gebruik van Access kan iets van een uitdaging alleen vanwege de uitgebreide mogelijkheden die het biedt, zijn gebruiksvriendelijke interface geeft iedereen de mogelijkheid om een ​​database succesvol te opereren.

Met behulp van Access

Microsoft Access is een database software programma dat het manipuleren van gegevens beheersbaar voor de gebruikers van verschillende niveaus maakt. U kunt invoeren van gegevens en sorteren, filteren of groep gegevens volgens uw behoeften. Het is met name handig als er duizenden records en sorteren door hen individueel zou uren duren. Toegang kunt u de informatie die u nodig hebt snel door het specificeren wat voor soort informatie die u zoekt te verkrijgen. Rapporten kunnen worden gemaakt, ook die informatie te trekken uit de database op basis van het project parameters. Zo kan een database een lijst van klanten bevatten, met inbegrip van hun leeftijd, geslacht, burgerlijke staat, adres, e-mailadressen en telefoonnummer. Indien nodig, kan u sorteren iets van deze informatie, het maken van rapporten over enkele klanten alleen, of georganiseerd door het netnummer.

Voordelen van Access

Wetende dat niet iedereen is bedreven in het maken van databases, Microsoft een minimum aan templates die een gebruiker kan downloaden en direct gebruiken. Indien gewenst, kunt u een database van de grond af op te bouwen of aanpassen van een sjabloon om uw project aan te passen. Access slaat duizenden records dus als je een nieuw project voor dezelfde data te beginnen, zult u niet hoeft te het allemaal weer opnieuw in te voeren. Access integreert ook met andere Microsoft Office-producten, met inbegrip van Excel en Word. Bijvoorbeeld, kunt u een mail merge met duizenden gepersonaliseerde brieven te creëren door te tikken in een Access-database van cliënten.

Web Apps en Collaboration

Met Access 2013, introduceerde Microsoft aanpasbare Web apps voor gegevensverwerking te stroomlijnen voor de gebruikers en om ervoor te samenwerken aan projecten gemakkelijker. Met behulp van een Microsoft Office 365-site of een SharePoint Server 2013, kan een hele kantoor werken met dezelfde database. Met behulp van aanpasbare Web app templates, kunt u ervoor zorgen dat elke persoon krijgt de interface die ze nodig hebben om de gegevens, evenals rapporten toevoegen, bewerken of verwijderen.

Belangrijk Database Voorwaarden

Access maakt gebruik van verschillende termen die mogelijk nieuw voor u. A "databank" is gewoon een manier om informatie op te slaan over mensen, plaatsen en dingen te organiseren en. De toegang is eigenlijk een database management systeem dat deze verschillende databases herbergt, zodat u ze kunt openen. Elke database kan worden gemaakt van verschillende tabellen, waarbij elke tabel die van kolommen en rijen, vergelijkbaar met een spreadsheet. De kolommen in een databasetabel worden "velden." De rijen worden aangeduid als "gegevens". "Zoekopdrachten" zijn functies waarmee een gebruiker specifieke gegevens van de tafel te krijgen. Queries kunnen helpen filter, samen te vatten en berekeningen uit te voeren met uw gegevens.

Het ontwerpen van uw eerste database

Een beetje planning gaat een lange weg voor het beste gebruik van een Access-database. Ten eerste, erachter te komen hoe de database wordt gebruikt. Vervolgens verzamelt alle informatie worden ingevoerd in de database en organiseren van de informatie in categorieën, die elk een tabel worden. Voer de gegevens in de tabellen, welke kolommen zullen raken en relaties tussen de tabellen als er meer dan één. Ten slotte, gelden normalisering regels om ervoor te zorgen dat de tabellen correct zijn gestructureerd.