Wat zijn de voordelen van het formatteren van een harde schijf?

Na verloop van tijd kan de harde schijf van een computer storingen als gevolg van slijtage, virussen, of programma's die het systeem conflicten veroorzaken ervaren en vastlopen van de PC. Te helpen handhaven en op te lossen problemen met de prestaties, opnieuw formatteren van de harde schijf op jaarbasis is aan te raden. Het is ook een goed idee om een ​​aantal voorzorgsmaatregelen te nemen om een ​​harde schijf af te vegen, zodat persoonlijk en privé gegevens niet worden hersteld, met name als een oudere computer wordt verkocht of weggegooid.

Geschiedenis

Een computer harde schijf is een mechanisch apparaat dat is ontworpen om data op te slaan en te manipuleren. Systeemcrashes kan optreden als de apparaten versleten of storingen te worden. Om de levensduur van het apparaat te verlengen, moet de gebruiker stappen om de componenten te beschermen en het gebruik voorzichtig als u de computer over te nemen. Het uitvoeren van taken, zoals back-up en het defragmenteren van de harde schijf om gegevensverlies te voorkomen moet worden uitgevoerd op een regelmatige basis.

feiten

Opnieuw formatteren van een besturingssysteem, zoals Windows, zal wegvagen oude data, schoon overbelast registers, en zich te ontdoen van virussen die veroorzaken schade aan het systeem. besturingscomputer systemen zijn ontworpen om te herschrijven en een klein deel van de gegevens van het bestand wijzigen en markeren voor verwijdering. De rest van de gegevens van het bestand verplaatst naar vrije clusters op de harde schijf.

Functie

Voordat het opnieuw formatteren van een harde schijf, moet de gebruiker een virus hulpprogramma op te ruimen het besturingssysteem. Dit proces zal voorkomen dat corrupte bestanden zich reattaching naar het opnieuw geïnstalleerd of nieuwe besturingssysteem. Next, een back-up van alle bestanden die u van plan bent te houden op een externe schijf. Om het formatteren te starten en het Windows besturingssysteem te installeren, plaatst u de cd die bij de computer, of een nieuwe cd met het besturingssysteem in het station kwam. Opstarten van de computer en volg de instructies op het scherm. Met behulp van de opdracht DOS 'Format "zal herconfigureren de File Allocation tabellen op de harde schijf en controleer blok integriteit. Zodra het proces is voltooid, kan het besturingssysteem worden geïnstalleerd.

Betekenis

Om te voorkomen dat toekomstige systeem crashes en verlengen de levensduur van een computer, gebruik maken van methoden die de prestaties van de harde schijf zal verbeteren. Verschillende voorzorgsmaatregelen om persoonlijke en prive-informatie van gewetenloze individuen te beschermen moet worden uitgevoerd. Er zijn verschillende manieren om creditcardnummers, sofi-nummers, bank- en medische informatie van harde schijven te halen. Houd in gedachten, wanneer een computer gebruiker een bestand verwijdert en instrueert de prullenbak te legen, het uitvoeren van deze taak zal niet permanent het bestand te wissen van de harde schijf. Permanent verwijderen of veeg bestanden, een effectieve manier is het overschrijven van de opgeslagen data bestanden en re-magnetiseren de harde schijf om de gegevens te versleutelen.

voordelen

Na het formatteren van een harde schijf en opnieuw installeren van het besturingssysteem, moet softwareprogramma conflicten of glitches verdwijnen, en de prestaties van de computer zal aanzienlijk verbeteren.