Wat is een Python Subpackage?

Python is een algemeen doel, objectgeoriënteerde programmeertaal voor het web en desktop ontwikkeling. Python programmeurs vaak een beroep doen op selecties van vooraf geschreven Python code genaamd "modules" of "pakketten" dat een bepaalde taak uit te voeren, zoals het ophalen van de datum en tijd of maak aanvragen tot websites. Deze pakketten bevatten vaak handig subpackages van stand-alone codering voor specifieke kleinere taken. Om te begrijpen hoe subpackages werken, moet een programmeur begrijpen hoe pakketten werken, en hun belang voor moderne programmeertalen.

Python pakketten

Pakketten (of modules, of bibliotheken) zijn belangrijke onderdelen van elke programmeertaal, waaronder Python. Pakketten bevatten herbruikbare code die programmeurs kunnen een beroep doen op hun eigen code uit te breiden zonder dat het wiel opnieuw uit te vinden. Bijvoorbeeld, intrekken van een pakket methoden bevat om datum- en tijdinformatie uit het systeem te verzamelen kan een programmeur te concentreren op andere problemen. Omdat de werkzaamheden die nodig zijn om die gegevens te verzamelen is al gedaan, kan de programmeur die code gebruiken om meer complexe code te bouwen. Dit staat bekend als "modulariteit", wat betekent dat programmeurs niet voortdurend herschrijven code die hetzelfde als code iemand al heeft geschreven doet.

Voorbeeld Pakket Import

Stel dat een programmeur moet een variabele maken in haar Python programma om een ​​bepaalde waarde planetaire rotatie houden. Deze variabele moet afdrukken in een bepaalde standaard formaat, en werken met andere variabelen op bepaalde manieren. In plaats van het schrijven van de code die dit doet, kan de programmeur in plaats importeer een (fictieve) python pakket genaamd "planeet", die dergelijke functionaliteit zou bevatten. Dit voorbeeld laat zien hoe dit proces zou kunnen zien:

import planeet // fictief, geen echte Python-pakket

d = planet.rotation (5)

afdruk d

Rotation = 5 '

subpackages

De fictieve "planet" pakket kan een veel code bevatten, echter. Het importeren van een groot aantal van dergelijke pakketten maakt een programma vrij groot. Ook kan blijken dat een programmeur hoeft slechts een deel van de functionaliteit van het pakket en de rest niet. In dit geval kan de programmeur aanroepen subpackages die kleinere verpakkingen binnen de grotere module of pakket. Deze subpackages zijn kleiner, en ze richten op meer specifieke taken binnen het grotere pakket.

Importeren subpackages

Het nemen van de fictieve "planeet" -pakket, de programmeur besluit ze wil alleen de "rotatie" pakket importeren. Dit wordt bereikt op twee manieren, zowel met het commando invoer (zoals in dit voorbeeld):

import planet.rotation

van planeet import rotatie

In de planeet pakket, er zijn veel modules en subpackages, maar aangezien de programmeur hoeft alleen de rotatie subpackage, ze importeert alleen dat bepaald pakket naam. Elk van de voorgaande commando import zal de rotatie subpackage te brengen in het huidige programma.