Kun je installeren van meer geheugen op een laptop?

Kun je installeren van meer geheugen op een laptop?


Memory, technisch aangeduid als random access memory is een van de gemakkelijkste wijzigingen die u kunt maken om uw computer te helpen bij het sneller te lopen, maar het installeren van meer geheugen op een laptop is niet altijd mogelijk. Soms is het een snelle en gemakkelijke taak die u zelf kunt doen, is het soms nodig de expertise van een technicus, en af ​​en toe, RAM upgrades zijn niet mogelijk. Het merk en model van uw laptop, evenals de maximale RAM-capaciteit, zal bepalen of u uw RAM-geheugen kunt upgraden.

Het bepalen van Upgrade Mogelijkheid

Voordat u overwegen het openen van je laptop en het installeren van meer RAM-geheugen, moet u bepalen of uw computer meer geheugen kan verwerken. Elke laptop zal een vast bedrag van RAM-geheugen ondersteunen, en hetzelfde geldt voor elk afzonderlijk geheugenbank. Als uw laptop alleen kan ondersteunen 2 GB RAM-geheugen en je 4 GB te installeren, zal uw computer niet werken; Op dezelfde manier als elke geheugenbank kunnen slechts steunen 1 GB RAM en een 2 GB memory stick te installeren, zal uw computer niet meer opstarten. Gebruik een site als Crucial, bij crucial.com, om te bepalen hoeveel RAM-geheugen van uw laptop aankan, dan bekijken van uw laptop System Information - klik op Start, Configuratiescherm, vervolgens System - om te bepalen hoeveel RAM-geheugen van uw computer al heeft. Als uw computer al zijn maximale hoeveelheid geheugen, zult u niet in staat zijn om te upgraden, maar als je met behulp van minder dan het maximum, kunt u meer te installeren.

DIY Installations

Geheugen installeren kan een doe-het-zelf werk als het RAM-geheugen is gevestigd op de onderkant van de behuizing van uw computer. Als uw RAM-geheugen bevindt zich onder uw computer, zal er een panel kunt u gemakkelijk identificeren --- het paneel zal worden aangeduid met een rechthoekig pictogram in de buurt van de schroef of schroeven --- en te verwijderen. In deze gevallen kunt u het paneel te openen, toevoegen of wijzigen van de RAM-sticks, en sluit het paneel, waardoor het geheugen installatie een snelle en eenvoudige upgrade.

professionele Installaties

Sommige fabrikanten maken hun laptop lichaam op een wijze die het moeilijk maakt om RAM te upgraden. In deze gevallen kan geheugenmodules vereist het verwijderen van de gehele onderkant behuizing van een computer of van boven naar beneden door het verwijderen van het toetsenbord en cassette. In deze gevallen is het installeren van geheugen is nog steeds mogelijk, maar u moet uw computer te brengen om een ​​professionele om dit soort grondige werk te doen.

garanties

Als uw computer nog steeds onder de garantie van een fabrikant of door een winkel koopt garantie, moet u het geheugen installatie uitgevoerd door een erkend technicus. elke hardware-gerelateerde aanpassingen doet om uw laptop --- zelfs de eenvoudige handeling van het openen van het RAM-panel --- zal alle garanties die van toepassing zijn om het te vervallen.