Hoe maak je een USB-stick voor een opstartbare ISO maken

Hoe maak je een USB-stick voor een opstartbare ISO maken


Opstartbare USB-drives worden het meest gebruikt voor het installeren van een besturingssysteem, in het bijzonder voor Live Linux-distributies, wiens Live USB-drives laten uitvoeren en installeren van het besturingssysteem. Er zijn ook bepaalde systeem utilities die de Live CD / USB-systeem te gebruiken. Of u nu op zoek bent naar een bootable USB-drive voor het installeren van een nieuw besturingssysteem te maken, of wil je gewoon om het rond te hebben voor het geval u een bootable systeem voor computer reparatie nodig heeft, het creëren van een bootable USB-drive is zo simpel als het downloaden van de ISO die u nodig hebt en de juiste software voor het maken van uw drive.

instructies

1 Download de Universal USB Installer, een alleen voor Windows-hulpprogramma voor het maken van een bootable USB-drive met behulp van een gedownloade ISO-bestand. Universele USB Creator kan een bootable USB voor tientallen verschillende Linux-distributies, evenals de installatieprogramma's voor Windows Vista en Windows 7, en zelfs de utilities GParted en System Rescue CD (zie bronnen) te creëren.

2 Download het ISO-bestand voor het besturingssysteem of nut van uw keuze. Als u uw Windows-besturingssysteem vervangt met Linux, wilt u misschien een paar verschillende Live USB systemen te testen voordat het plegen van een installatie. Als je wil gewoon een bootable schijf om toegang te krijgen tot een kapotte bestandssysteem, "PC World" magazine raadt het gebruik van Puppy Linux.

3 Sluit uw USB-stick in de computer. Zorg ervoor dat de USB-drive heeft ten minste 1 GB vrije ruimte. Open "Deze computer" en noteer wat brief Windows heeft aangewezen voor het station. De brief benaming is gelegen naast de naam van het apparaat. Als u alle bestanden op de USB drive hebben, kopieer deze naar uw harde schijf om eventuele accidentele bestand verlies te voorkomen.

4 Open de Universal USB Installer en selecteer uw Linux-distributie van keuze uit het drop-down menu aan de bovenkant van het venster.

5 Klik op de knop "Bladeren" naast "Step 2" en selecteer de gedownloade ISO-bestand waar u het op uw computer opgeslagen. Zorg ervoor dat de ISO-bestand en uw geselecteerde distributie samen te gaan.

6 Kies de letter aanduiding voor de USB-schijf die u wilt maken bootable. Wilt u de huidige inhoud van de schijf te wissen, selecteert u de "Format" checkbox naast de stationsletter drop-down menu.

7 Wijs geen extra ruimte op de schijf voor het opslaan van bestanden of wijzigingen die u tijdens het uitvoeren van de Live-systeem. Dit is niet nodig om de bootable USB maken.

8 Klik op "Create."

Hints

  • Als u een USB-schijf aan een multiboot omgeving te creëren - een die u de mogelijkheid om op te starten één van meerdere besturingssystemen en hulpprogramma's - je kunt YUMI of uw Universal Multiboot Installer gebruiken. Merk op dat je meer ruimte nodig hebt op uw USB-drive als je ervoor kiest om multiboot.
  • Het formatteren van de USB-stick verwijdert alles op de USB-drive.