De geschiedenis van CISC en RISC

De geschiedenis van CISC en RISC


Twee vroege ontworpen CPU strategieën zijn gekomen uit de Reduced Instruction Set Computer (RISC) en Complex Instruction Set Computer (CISC). RISC richt zich op gereduceerd, single-klok instructie, terwijl CISC multi-clock complex instructies kunnen ondersteunen.

Geschiedenis

De RISC-chip werd bij IBM in 1974. In 1978 ontwikkeld door John Cocke, werd een 16-bit CISC chip gebruikt door Intel's 8086 processor. Andere vroege-on RISC ontwikkelingen waren de RISC-processor I in 1982, en de RISC-II in 1983. CISC, in plaats daarvan, werd gebruikt door Motorola's 68.040 computer processor en Intel's 80.486 in de jaren 1980. De vroege ontwikkeling van zowel CISC en RISC hebben geleid tot de verdere ontwikkeling van andere processors, platformen en architecturen.

Functie

De merkbare verschillen tussen de CISC en RISC is met hun eenvoud of complexiteit van een instructieset. CISC kan snel verwerken en vereenvoudiging van het aantal instructies. RISC plaats daarvan is in staat om de vereenvoudiging van de CPU operaties door het verminderen van de hoeveelheid werk voor de verwerking van instructies.

expert Insight

Hoewel CISC en RISC hebben verschillende methodologieën, computer experts zeggen dat er een convergentie tussen beide microprocessor architecturen.