Problemen oplossen Als Windows 98SE start niet op

Terwijl de Windows 98SE-besturingssysteem wordt steeds minder vaak voor, zijn er nog een aantal mensen die het gebruiken op hun persoonlijke of kleine zakelijke computers. Wanneer Windows 98 niet correct wordt gestart, zijn er een aantal ingebouwde hulpprogramma's en stappen voor probleemoplossing die u kunt nemen om te proberen het probleem op te lossen. De juiste methode het oplossen van problemen voor uw systeem is afhankelijk van het specifieke probleem dat u ondervindt, dus je kan nodig zijn om meer dan een methode te proberen.

instructies

1 Zet de computer aan. Houd de toets "Ctrl" tijdens het opstarten totdat het opstartmenu van Windows 98 wordt weergegeven. Kies 'Veilige modus' om te proberen de computer op te starten in een modus die minimale stuurprogramma's en configuratiebestanden wordt geladen.

2 Klik op "Start" en kies "Run" als de computer wordt opgestart in de veilige modus. Typ "msconfig" en druk op "Enter." Kies "Selectief opstarten." Wijzig de boot opties een voor een en probeer de computer opnieuw op te starten; Als Windows 98 laarzen behoren zonder dat u de veilige modus in te voeren, vindt u de bron van je opstartproblemen hebben ontdekt.

3 Kies het tabblad "Win.ini" in het hulpprogramma Msconfig. Schakel de vinkjes naast "start =" en "run =" op dit scherm. Druk op "OK" en de poging om de machine opnieuw op te starten zonder het invoeren van de Veilige modus.

4 Selecteer het tabblad 'Algemeen' en kies "Geavanceerd." Klik op een van de vakjes op het scherm om het te selecteren. Druk op "OK" twee keer en de computer opnieuw op te starten. Herhaal deze stap, het controleren van een andere box elke keer om alle verschillende configuratie-opties die beschikbaar zijn op dit tabblad proberen.

5 Klik op 'Start' en vervolgens 'Configuratiescherm'. Dubbelklik op alle apparaten onder de volgende rubrieken: Beeldschermadapters, Floppy disk controllers, Hard disk controllers, toetsenbord, muis, netwerk adapters, poorten, PCMCIA-socket, SCSI controllers, geluid, video en game controllers. Kies het tabblad 'Algemeen' en klik op de "Uitschakelen in dit hardwareprofiel" knop. Druk op "OK" en start de computer opnieuw op te starten na het uitschakelen van alle apparaten.

Hints

  • Als de computer niet wil starten in de veilige modus, kunt u een hardware probleem, virus of onjuiste CMOS-instellingen hebben. Dit zijn niet de werkelijke problemen met de Windows 98 OS, maar een probleem met uw computer systeem zelf.