Hoe om te stoppen met de Spooler-service

Hoe om te stoppen met de Spooler-service


In Windows, de Print Spooler is de service die de stroom van gegevens van de computer naar de printer beheert. Als u een probleem tijdens het afdrukken te ervaren en nodig hebt om uw computer te stoppen uit voortgezette om af te drukken, een eenvoudige manier om dit te doen is door het stoppen van de Print Spooler vanaf de opdrachtregel. Stop de Print Spooler als een stap in het oplossen van problemen als je problemen met het afdrukken in Windows te ervaren.

instructies

1 Druk op de Windows-logo en de toetsen "R" gelijktijdig typ "cmd" zonder aanhalingstekens in het venster dat verschijnt. Als u Windows Vista of 7, klikt u op de knop Start typ "command" in de "Search" vak aan de onderkant van het menu Start. Klik met de rechtermuisknop "Command Prompt" op de lijst met zoekresultaten en klik op "Als administrator uitvoeren." De opdrachtprompt wordt geopend.

2 Typ "sc stop spooler" en druk op "Enter." Een lijst met kenmerken voor de Print Spooler-service wordt weergegeven. Na de "State", ofwel "GESTOPT" of "STOP_PENDING" weergegeven.

3 Type "sc start spooler" en druk op "Enter" om de spooler opnieuw te starten indien gewenst, sluit de opdrachtprompt.

Hints

  • Het type startup voor een dienst kan ook worden veranderd met de opdracht "sc". Om dit te doen, type "sc config spooler start =" gevolgd door een spatie en het woord "auto", "vraag" of "uitgeschakeld." Tenzij u niet beschikt over een printer ge├»nstalleerd, moet het opstarttype voor de service Print Spooler gewoonlijk "auto."