Hoe te bekijken een XPS-bestand extensie

Hoe te bekijken een XPS-bestand extensie


De XPS-bestandsformaat is gemaakt door Microsoft voor het doel van te concurreren met het populaire PDF-formaat. Beginnend met Windows Vista, alle Windows-computers hebben de mogelijkheid om bestanden in de XPS-formaat op te slaan en te lezen. Echter, degenen met oudere Windows-versies kunnen niet in staat om deze bestanden te bekijken zijn. Installeer de Microsoft XPS Viewer of gebruik een recente versie van Internet Explorer om XPS-bestanden te bekijken op een computer met een oudere versie van Windows.

instructies

1 Ga naar de downloadpagina voor de Microsoft XPS Viewer via de link in het gedeelte Bronnen van dit artikel.

2 Klik op "Download de Microsoft XPS Viewer" en sla het bestand op de locatie van uw keuze. Installeer het programma nadat het klaar is met downloaden. Merk op dat de Microsoft .NET Framework is vereist door de XPS Viewer. Het zal automatisch worden gedownload door de XPS Viewer installatiesoftware als je het niet hebt.

3 Start je computer opnieuw op.

4 Dubbelklik op het XPS-bestand nadat de computer opnieuw is opgestart. Het wordt geopend in de XPS Viewer.

Hints

  • Sinds versie 6, heeft Internet Explorer de mogelijkheid om XPS-bestanden te bekijken gehad. Als u werkt met Internet Explorer 6 of hoger en willen niet naar Microsoft XPS Viewer, opent Internet Explorer te installeren en sleep de XPS-document in het venster. Het zal automatisch openen.