Hoe maak je een PDF-bestand van een gescande pagina maken

Hoe maak je een PDF-bestand van een gescande pagina maken


Bij gescand met behulp van een scanner of multifunctionele kopieermachine, worden pagina's opgeslagen als beeldbestanden, meestal in de TIFF, JPEG of BMP-bestandsformaat. Hoewel deze bestanden over het algemeen kunnen worden afgedrukt en per e-mail zonder probleem, Adobe Portable Document Format (PDF) maakt het bekijken, zoomen, printen en becommentariëren van documenten veel eenvoudiger dankzij de gratis en meest gebruikte programma Adobe Reader. Zodra het maken van PDF-software op uw computer is geïnstalleerd, het genereren van PDF-bestanden van beeldbestanden duurt slechts enkele minuten.

instructies

1 Download een PDF creatie programma. CutePDF Writer is gratis beschikbaar, terwijl Acrobat en PDF995 (zie bronnen) zijn commerciële toepassingen die u moet aanschaffen.

2 Sluit alle geopende programma's.

3 Dubbelklik op het installatiebestand om uw computer opgeslagen in stap 1. Volg de aanwijzingen op het scherm om de geselecteerde applicatie op uw computer te installeren.

4 Open de afbeelding bestand met de gescande pagina. In de meeste gevallen kunt u gewoon dubbelklik op het pictogram van het bestand en het beeld wordt weergegeven op het scherm in een bezichtiging programma of een webbrowser. Beelden kunnen ook worden geopend met behulp van de applicatie Paint, gratis meegeleverd in alle versies van Microsoft Windows.

5 Klik op "File" in de bovenste menubalk van het programma de afbeelding geopend in, en selecteer "Afdrukken."

6 Selecteer de naam van uw nieuw geïnstalleerde PDF-software uit de lijst met beschikbare printers (zoals "CutePDF Writer").

7 Klik op de "Print" of "OK". De exacte label varieert, afhankelijk van het programma dat u gebruikt.

8 Geef de PDF een bestandsnaam, selecteer een opslaglocatie en klik op 'Opslaan' in het dialoogvenster dat verschijnt wanneer daarom wordt gevraagd. Het bestand wordt gemaakt en opgeslagen op de door u geselecteerde locatie binnen een paar seconden.