Hoe maak je een Watermark in Gimp Make

Hoe maak je een Watermark in Gimp Make


GIMP is een gratis foto-editor vergelijkbaar met Adobe Photoshop. GIMP is in staat om een ​​breed scala aan functies, van eenvoudige touch-ups om complexe speciale effecten, animatie en andere professionele taken. Een zeer eenvoudig en effectief taak met GIMP is het inbrengen van een watermerk op de afbeelding. Een watermerk is een speciaal soort van branding dat professionele kunstenaars en organisaties gebruiken om hun werk te identificeren. Zodra een watermerk op een afbeelding wordt afgedrukt, zal iedereen die probeert te stelen of conclusie het beeld als hun eigen niet in staat om dit te doen zonder het verwijderen van een stuk van het beeld zijn.

instructies

1 Open je basis beeldbestand in GIMP.

2 Importeer het logo of andere afbeelding die u wilt gebruiken als een watermerk door te klikken en te slepen uit de map naar het venster "Lagen" binnen GIMP. Als alternatief kunt u een SMS-watermerk vanuit het niets met de tekst gereedschap te maken.

3 Selecteer de laag met je watermerk en klik op de "Dekking" schuifbalk in het venster "Lagen". Verplaats de schuifregelaar naar links en rechts om de transparantie te veranderen. Stel de schuifregelaar om een ​​level je je comfortabel voelt; lagere dekking betekent een minder ingrijpende watermerk, maar hogere dekking betekent meer mensen zullen uw logo opmerken.

4 Gebruik het gereedschap Verplaatsen om de positie van het watermerk aan te passen. U kunt ook gebruik maken van de optie 'Scale Layer "onder het menu" Layer "om de grootte van het watermerk aan te passen.

5 Sleep de watermerk laag aan de bovenkant van de lijst in het venster 'Layers' als u klaar bent met uw imago. Dit zal ervoor zorgen dat je watermerk niet wordt bedekt of verborgen achter een ander deel van het beeld.

Hints

  • Zodra uw uiteindelijke beeld wordt opgeslagen en gepubliceerd, zal u niet langer in staat om uw watermerk zonder beschadiging van de rest van de afbeelding te verwijderen of te bewerken. Als je voelt dat je kan nodig zijn om het watermerk op een bepaald moment in de toekomst te verwijderen, zorg ervoor dat je een GIMP project bestand (een XCF-bestand) op te slaan als een back-up.