Hoe Automatisch Schijfopruiming & Disk configureren defragmenteren in Windows XP

Hoe Automatisch Schijfopruiming & Disk configureren defragmenteren in Windows XP


Schijfopruiming en Schijfdefragmentatie zijn hulpprogramma's in Microsoft Windows. Het hulpprogramma Schijfopruiming verwijdert oude, onnodige bestanden om meer ruimte vrij te maken op uw systeem, terwijl Defragmenter verhoogt de snelheid van uw computer en verbetert de prestaties. Hoewel deze tools zijn niet moeilijk om toegang te krijgen of te gebruiken, als u gebruik maakt van Windows XP kunt u elk van hen configureren om automatisch worden uitgevoerd. Op deze manier zul je geen zorgen te maken over het herinneren om deze processen uit te voeren.

instructies

Configureren Automatische Schijfopruiming

1 Klik op \ "Start \" en klik op \ Klik met de rechtermuisknop \ "Lokale schijf (C:) \" "My Computer \". ". Properties \" en selecteer \ Klik op de \ "Disk Cleanup \" knop en wacht voor het gereedschap om te scannen op mogelijke bestanden te verwijderen. Selecteer de bestanden die u wilt verwijderen, en klik op \ "OK. \"

2 Klik op \ "Start \" open \ "Control Panel. \" Als de linker taakvenster zegt: \ "Switch to Classic View, \" klik op de link. Open \ "Scheduled Tasks, \" en dubbelklik op \ "geplande taak toevoegen \" in de \ "Scheduled Tasks \" venster. De geplande taak Wizard wordt geopend.

3 Selecteer \ "Disk Cleanup \" in de \ "Application \" lijst en klik op \ "Volgende. \" Kies hoe vaak u wilt dat deze taak te draaien onder \ "Voer deze taak, \" en klik op \ "Volgende. \" Selecteer de dag of dagen van de week en de tijd die je wilt uitvoeren, en klik op \ "Volgende \" weer.

4 Typ uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik op \ "Next. \" Selecteer de \ "Open Geavanceerde eigenschappen voor deze taak Toen ik Klik op Voltooien \" in. Klik op \ "Finish. \" De \ "Geavanceerd \" dialoogvenster wordt geopend.

5 Plaats de cursor aan het einde van het pad, die moet worden \ "C: \ Windows \ system32 \ cleanmgr.exe, \" in de \ box "Run \". Voer een spatie achter \ "exe, \" en typ \ "/ sagerun: 1 \" en klik op \ "OK \" om te voltooien de automatische schijfopruiming.

Configureren automatische schijf defragmenteren

6 Klik op \ "Start \" open \ "Control Panel. \" Als de linker taakvenster zegt: \ "Switch to Classic View, \" klik op de link. Open \ "Scheduled Tasks, \" en dubbelklik op \ "geplande taak toevoegen \" in de \ "Scheduled Tasks \" venster. De geplande taak Wizard wordt geopend.

7 Klik op \ "Volgende \" om de wizard Geplande taak te beginnen, en klik vervolgens op de \ knop "Bladeren \". Navigeer naar de \ "windows \ system32 map \" in de \ "Select Program aan Plan \" dialoogvenster. Klik op de \ "defrag.exe \" bestand en klik vervolgens op de \ knop "Openen \".

8 Voer een naam voor de geplande taak, zoals \ "Defrag. \" Kies hoe vaak u wilt dat deze taak te draaien onder \ "Voer deze taak, \" en klik op \ "Volgende. \" Selecteer de dag of dagen van de week en de tijd die je wilt uitvoeren, en klik op \ "Volgende \" weer.

9 Typ uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik op \ "Next. \" Selecteer de \ "Open Geavanceerde eigenschappen voor deze taak Toen ik Klik op Voltooien \" in. Klik op \ "Finish. \" De \ "Geavanceerd \" dialoogvenster wordt geopend.

10 Plaats de cursor aan het einde van het pad, die moet worden \ "C: \ Windows \ System32 \ defrag.exe, \" in de \ "Run \" box. Voer een spatie achter \ "exe \" en typ \ "C: \" en klik op \ ". OK \" invoeren en bevestigen wachtwoord van uw computer in de \ "Set Account informatie \" in en klik op \ "OK \" de automatische schijf defragmenteren te voltooien.

Hints

  • U moet ingelogd zijn op het gebruik van een gebruikersnaam en wachtwoord om de automatische schijfopruiming en schijf defragmenteren configureren.