Hoe gebruik je Google Images

Hoe gebruik je Google Images


Een zoekopdracht op Google Images werkt als een gewone Google search - je gewoon op zoek naar beelden in plaats van websites. Het duurt slechts een paar minuten om de basis te leren, maar het is ook de moeite waard te leren hoe je geavanceerde functies, zoals omgekeerde zoekopdrachten voor afbeeldingen en filteren hulpmiddelen te gebruiken. Deze geven u meer controle over uw zoekresultaten, waardoor het makkelijker en sneller om de beelden die u wilt.

Aan de slag met Google Images

Type "images.google.com" in uw browser en open de link. U kunt ook toegang krijgen tot de site te krijgen via een Google-pagina door op de link "Images". Typ een woord of zin in de zoekbalk en selecteer het pictogram met het vergrootglas. Een eenvoudige zoekopdracht toont alle beelden die Google associeert met uw zoekterm. Klik op een afbeelding en zet het uit, waardoor u de mogelijkheid om zijn gastheer site te bezoeken, bekijken in een nieuw venster of kijk op vergelijkbare beelden. Klik met de rechtermuisknop op het voor andere opties, zoals kopiƫren en op te slaan.

Gebruik een afbeelding te vinden van een afbeelding

Als u een afbeelding die je leuk vindt en wilt lijkt er meer te zien, kunt u een reverse image search gebruiken om Google te vertellen om te zoeken naar visueel vergelijkbare beelden. Dit werkt ook met beelden die u hebt gevonden op andere websites of die zijn opgeslagen op uw computer. Ga naar de zoekbalk en selecteer het pictogram camera. Als de afbeelding op de afbeeldingen pagina Google, sleept u het aan de bar. Zo niet, plakt de URL in het vak of blader naar het te vinden op uw computer. Als u de Chrome-browser gebruikt, kunt u ook beginnen met een omgekeerde afbeelding zoeken door rechts te klikken op een foto en het selecteren van "Zoeken op Google naar dit beeld."

Gebruik Filters en Advanced Search

Filters en geavanceerde zoekopties te verfijnen uw resultaten. Als je kijkt naar de top van een pagina met resultaten, zult u merken dat Google organiseert beelden in categorieƫn voor u. Om verschillende filters te gebruiken, selecteert u "Search instrumenten" om te filteren op grootte, kleur, type, tijd en gebruiksrechten. Voor meer opties, selecteert u het pictogram tandwiel in de rechterbovenhoek van de zoekpagina en kies "Geavanceerd zoeken." Hiermee kunt u aspect ratio's te selecteren, een land, zoeken in een bepaalde website of kies een bestandstype. U kunt ook gebruik maken van de tekstvakken in de sectie "Find beelden met ..." om Google te vertellen welke woorden op te nemen of uit te sluiten van een zoekopdracht.

gebruik SafeSearch

Soms kan een image search geeft u meer dan u verwacht - woorden met meerdere betekenissen kunnen overgeven expliciete resultaten. Om dit te voorkomen, selecteert u 'SafeSearch' en vervolgens 'Expliciete resultaten filteren. " Selecteer het weer uit te schakelen. Als je het wilt permanent, kunt u deze op slot als u een Google-account. Ga naar het wiel tandwielpictogram, selecteer "Search instellingen" en dan "Lock SafeSearch." Meld u aan bij uw account als daarom wordt gevraagd en selecteer 'SafeSearch vergrendelen "weer. Om de blokkering op te heffen, selecteert u de 'SafeSearch is vergrendeld "knop en vervolgens op" Unlock SafeSearch. " Log in als je nodig hebt om en kies "Unlock SafeSearch."

Begrijp Usage Beperkingen

De beelden kunnen vrij beschikbaar op het internet, maar dat betekent niet dat je kunt doen wat je wilt met hen. Sommige image-eigenaren kunt u afbeeldingen wijzigen of ze gebruiken in de handel; anderen niet. Wilt u een beeld voor deze doeleinden te gebruiken, filteren zoeken foto's met relevante rechten te laten zien. Selecteer "Zoek gereedschap," en vervolgens "Usage rechten," en kies een licentie omschrijving die past bij uw wensen.