Kunt u bestanden van 32-bits versie naar een 64-bits versie?

De meeste programma's en de bijbehorende bestanden te werken op zowel de 32-bits en 64-bits versies van het Windows-besturingssysteem, maar er zijn enkele uitzonderingen. Controleer programma compatibiliteit met de downloadbare Windows Upgrade Advisor hulpmiddel voordat u naar een andere versie van Windows of om te controleren of een programma op een 32-bits Windows-computer ook zal werken op een 64-bits Windows-computer.

Over Windows versies

Het belangrijkste verschil tussen de 32-bits en 64-bits versies van het Windows-besturingssysteem is de manier waarop de processor van de computer omgaat met gegevens. De 64-bits versie is sneller dan de 32-bits versie, omdat het grote hoeveelheden random access memory gegevens effici├źnter omgaat.

Program Compatibility

Volgens Microsoft, kunnen de meeste programma's draaien op beide versies van het Windows-besturingssysteem; bijvoorbeeld een Microsoft Word-document gemaakt op een 32-bits versie van Windows werkt net zo goed in Microsoft Word op een 64-bits computer. Sommige programma's bieden ook een 64-bits versie die is geoptimaliseerd voor gebruik op 64-bit systemen, maar 32-bits versies van het programma en de bijbehorende bestanden werken meestal op 64-bit systemen.

uitzonderingen

Hoewel de meeste programmabestanden en software zijn gemakkelijk overdraagbaar tussen de twee systemen, er zijn uitzonderingen. Microsoft zegt dat anti-virus programma's en de software stuurprogramma's die printers en andere hardware aangesloten op uw computers draaien mogelijk niet compatibel zijn. De oplossing voor dit probleem is om de hardware apparaat op de 64-bit Windows-computer opnieuw te installeren en upgraden van de stuurprogramma's door middel van het hulpprogramma Windows Update, Device Manager of door het downloaden van stuurprogramma's van de website van de fabrikant van het apparaat. U kan ook nodig zijn om te upgraden of wijzigen van uw anti-virus software indien u van een 32-bits versie naar een 64-bits versie van Windows.

upgrade Advisor

Microsoft biedt gratis Upgrade Advisor software die u kunt downloaden en installeren op uw computer. De tool scant het systeem van uw computer geïnstalleerde programma's en de aangesloten hardware-apparaten om het even welk programma of hardware compatibiliteitsproblemen op te sporen bij de overgang naar een andere versie van Windows, met inbegrip van een upgrade van een 32-bits versie naar een 64-bits versie van het besturingssysteem. De tool biedt een gedetailleerd rapport van alle handelingen die je moet nemen om gedetecteerde software en hardware compatibiliteitsproblemen te verhelpen. Download de tool van Microsoft.com. De online Windows 7 Compatibility Center resource kan u adviseren welke Microsoft en programma's van derden compatibel met elkaar versies van Windows zijn.