Tutorial for Quality of Mental Ray Sampling in 3D Studio Max

Tutorial for Quality of Mental Ray Sampling in 3D Studio Max


Mental Ray is een ray-tracing rendering plugin voor 3D Studio Max, die bekend staat als 3ds Max, en andere 3-D modeling programma's die het mogelijk maakt 3D-kunstenaars van hoge kwaliteit fotorealistische renderings van statische en geanimeerde scènes te creëren. Met behulp van Mental Ray rendering garandeert niet fotorealistische maakt of een hoge kwaliteit te maken, natuurlijk; zoals met elk ander gereedschap, moet de rendering plugin correct worden gebruikt voor resultaten van hoge kwaliteit.

Mental Ray Rendering

3ds Max heeft Mental Ray niet als rendering-engine standaard. Hoewel de rendering opties voor een 3ds Max scene bevatten vooraf ingestelde opties voor Geestelijke Ray, moet je nog steeds Mental Ray in te stellen als de rendering engine voor uw scene voordat u teruggeven beginnen. Vanuit de weergave venster, ga dan naar de onderkant van de "Common Tab" om de opties "Toewijzen Renderer". U kunt de renderer gebruikt voor standaard renders te wijzigen, materiaal maakt en ActiveShade teruggeven; u kunt ook uw wijzigingen te stellen als de nieuwe standaardinstellingen voor 3ds Max.

Zon, Sky en Ground

verlichting en de achtergrond van een scène spelen een grote rol in het creëren van realistische maakt. Niet alleen doen ze verbetering van de algehele uitstraling van de scène, maar Mental Ray maakt ook gebruik van de omgeving om uw focale object om indirecte verlichting leveren en maken het beeld kijken meer reëel. Het toepassen van daglicht verlichting, zoals de "Mr zondag" verlichting optie, zorgt voor een natuurlijke licht dat schaduwen werpt en kan zelfs worden aangepast aan specifieke tijden van de dag te vertegenwoordigen. Het plaatsen van een vliegtuig of andere "floor" onder uw model om dit licht reflecteren en het creëren van een hemel achtergrond, zoals de "Mr Sky" tegenhanger van het daglicht tool kan een lange weg naar het brengen van uw scenes tot leven gaan.

Reflectie

Mental Ray maakt transparante en reflecterende oppervlakken heel goed, maar het resultaat mag matte lijken omdat de reflecterende oppervlakken gewoon niet genoeg om na te denken hebben. Corrigeer dit door het creëren van extra objecten achter uw camera of op andere wijze uit de scène en het toepassen van eenvoudige materialen om de objecten die de kleuren die u wilt denken vertegenwoordigen. Donkere objecten zal de facetten van juwelen of andere facetten reflecterende oppervlakken duidelijker te maken, terwijl de lichte of kleurrijke objecten schitteren zal toevoegen aan uw reflecties.

Final Gather

Bij het maken van mockups en pre-structuur maakt, veel kunstenaars de voorkeur aan modellen met een "klei" uitstraling. Het selecteren van de optie "Final Gather" in het tabblad "Indirect Illumination" maakt untextured modellen om het kleimodel look te bereiken met behoud van fijne details van het model scherp. Het inschakelen van "Final Gather" activeert ook verschillende kwaliteit opties die u kunt gebruiken om de verhoging van de algemene maken kwaliteit van uw model, ongeacht of het nu weergegeven als een "klei" model of een volledig gestructureerd scene.

sampling Kwaliteit

de bemonstering aanpassen op het tabblad 'Renderer' van de rendering venster kan een significant effect hebben op de uiteindelijke kwaliteit van een gerenderde scène in Mental Ray te hebben. Hoe hoger de instellingen voor de minimale en maximale monsters per pixel, wordt de gladdere randen in het uiteindelijke weergavetijd. De afweging, is natuurlijk dat dit de tijd en rekenkracht vereist om de plaatsing in 3ds Max voltooien.