Hoe maak je een moederbord BIOS Identificeer

Basic Input / Output System, of BIOS, is de firmware op het moederbord van de computer is geïnstalleerd. De BIOS kunt u verschillende elementen van uw moederbord en de aangesloten hardware te configureren. Bij het oplossen van problemen met de computer, zal je soms tegenkomt situaties die vereisen dat u toegang tot uw BIOS. Om-BIOS-gerelateerde instructies of upgrades uitvoeren, moet u het BIOS te identificeren u voorafgaand aan het proberen de wijzigingen aan. U kunt informatie over het identificeren van uw BIOS in Windows met behulp van de System Information en DirectX Diagnostic nutsbedrijven. U kunt ook toegang krijgen tot uw BIOS op de computer start-up van haar identificeren van informatie te vinden.

instructies

in Windows

1 Klik op de knop "Start". Typ "Information System" in het veld "Zoeken" en druk op "Enter." Deze actie opent een nieuw venster met informatie met betrekking tot uw systeemcomponenten.

2 Identificeer de fabrikant, versie en de datum van uw BIOS door te kijken naar de verstrekte naast informatie "BIOS-versie / datum." Deze informatie bevat meestal de naam van de fabrikant van uw computer, gevolgd door versie-informatie en de datum waarop het werd ontwikkeld.

Terwijl een ander bedrijf, zoals Phoenix of Award BIOS kan produceren, de fabrikant van de computer wijzigt vaak het BIOS om tegemoet te komen aan de eisen van de hardware. Gebruik de versie-informatie bij het zoeken naar de website van uw computerfabrikant voor BIOS-gerelateerde informatie, waaronder handleidingen en updates.

3 Klik op de knop "Start". Typ "Dxdiag" in het veld "Zoeken" en druk op "Enter." Dit opent de Windows DirectX Diagnostic Tool.

4 Deze informatie geeft meestal de naam van de oorspronkelijke producent van de BIOS op het moederbord gemonteerd. U kunt deze informatie gebruiken om de wereldwijde informatie over uw BIOS onderzoeken.

Bij Computer Start-up

5 Sla alle geopende werk en start de computer opnieuw op te starten.

6 Let goed op de eerste of tweede scherm dat wordt weergegeven als uw computer wordt herladen. Kijk voor een instructie op het scherm adviseren u om op een specifieke toets voor het instellen van uw computer in te voeren. Dit is vaak de "Delete" toets of een van de functietoetsen op het toetsenbord.

7 Druk op de opgegeven setup-toets snel en herhaaldelijk om toegang te krijgen tot het BIOS.

8 Kijk naar de boven- of onderkant van het scherm te vinden identificerende informatie over het BIOS van uw computer. Als je onzeker bent wat te zoeken, kan je naar beneden alle informatie die u ziet in deze gebieden en het onderzoek verder als je werkt in Windows schrijven.

9 Kijk aan de onderkant of rechterkant van het scherm om informatie te adviseren welke toetsen u kunt gebruiken om te navigeren, op te slaan of af te sluiten van de BIOS. Gebruik deze informatie om te navigeren door uw BIOS om instellingen te identificeren, en druk op de exit-toets om de BIOS te sluiten en start de computer opnieuw op te starten.