Hoe het opzetten van een draadloze router voor twee computers om verbinding te maken met het internet

Hoe het opzetten van een draadloze router voor twee computers om verbinding te maken met het internet


Draadloze routers zijn handig networking tools die u kunt gebruiken om meer dan een draadloos apparaat, dat wil zeggen, computers, spelconsoles en mobiele telefoons aan te sluiten, met dezelfde internetverbinding. Hoewel dit lijkt misschien ingewikkeld op te zetten, de meeste draadloze router fabrikanten installatie van software die u kunt gebruiken om uw draadloze netwerk te configureren. Met de juiste tools en een beetje geduld, het opzetten van een draadloze router om uw apparaten aan te sluiten op het internet is gemakkelijk.

instructies

1 Gebruik de Ethernet-kabel die bij de draadloze router aan te sluiten op uw breedbandmodem. Steek de router in een stopcontact.

2 Kies een van uw computers op het draadloze netwerk te configureren en laden van de router & # 039; s installatie-cd in de optische drive. Als het installatieprogramma doesn & # 039; t automatisch opgestart, opent u 'Mijn Computer', klik met de rechtermuisknop op de optische drive & # 039; s pictogram en selecteer "Run."

3 Volg de door het installatieprogramma geleverd om uw netwerk te noemen, het configureren van de router en het opzetten van een WEP- of WPA-encryptie sleutel tot uw verbinding te beveiligen stappen. Start je computer opnieuw op; wanneer de computer wordt een back-up, moet het automatisch verbinding met het draadloze netwerk.

4 Naar de tweede computer. U kunt zien een klein message box pop-up in de buurt van de rechterbenedenhoek van het scherm dat aangeeft dat de computer een nieuw draadloos netwerk heeft gedetecteerd. Klik op het bericht om een ‚Äč‚Äčlijst met beschikbare draadloze netwerken te zien. Als het bericht doesn & # 039; t pop-up, klikt u op de knop "Start", selecteer "Instellingen," open "Configuratiescherm," open "Network Connections" en klik met de rechtermuisknop op de "Wireless Network Connection." Selecteer "Bekijk beschikbare netwerken 'en you & # 039; ll een lijst met SSID's te zien; vinden degene die je zojuist hebt gemaakt, klik erop en klik op de "Connect" knop. U & # 039; ll moet de WEP- of WPA-sleutel die u eerder hebt gemaakt om de verbinding te voltooien in te voeren.