Third-Level Recovery voor een Gebroken Hard Drive

Third-Level Recovery voor een Gebroken Hard Drive


Gebroken harde schijven zijn een serieuze reden tot bezorgdheid voor computergebruikers thuis werken en organisaties met duizenden transacties gelijk; herstel kan het verschil tussen ongemak en de ramp betekenen. Harde schijf herstel valt in vijf algemene niveaus, variërend van een eenvoudige data te herstellen tot geavanceerde reparatie door een team van professionele technici. Als de harde schijf van een mechanisch defect heeft geleden, maar is meestal intact, specialisten het uitvoeren van een level-drie herstel.

Recovery Levels

Een herstel niveau nul betekent dat sommige bestanden zijn verloren of onleesbaar geworden en de gebruiker herstelt gegevens uit een back-up. De harde schijf en het besturingssysteem, zoals Windows, zijn beide verder in goede staat verkeert. Als het besturingssysteem of het bestand directories onleesbaar zijn geworden, de harde schijf heeft een level-one herstel. Wanneer de harde schijf is mechanisch goed, maar zijn interne programmering schade lijdt, kan de computer de drive niet herkent of herkent deze niet goed; Deze situatie vraagt ​​om een ​​level-twee herstel. Voor een level-drie herstel, het station heeft een mechanisch probleem. Zware mechanische problemen, zoals schade aan de magnetische platters van de schijf neemt een niveau-vier herstel.

Rechtvaardiging

Als een harde schijf heeft schade aan de mechanische of elektronische onderdelen, is het goedkoper om het rijden van een back-up te vervangen, een nieuwe kopie van het besturingssysteem te installeren en herstellen van uw documenten. Als er geen back-up bestaat en u de gegevens op meer dan een paar honderd dollar te waarderen, kunt u een professioneel niveau-drie herstel rechtvaardigen.

demontage

U kunt een niveau-drie herstel thuis of op een typische kantoor niet uit te voeren; technici moeten externe afdichtingen van de schijf te verwijderen en open de behuizing. Omdat de drive lezen mechanisme en de draaiende platters zo nauw met elkaar zijn geplaatst - een paar duizendste van een millimeter uit elkaar - stof in de lucht, rook en pollen deeltjes vormen gevaren voor een geopende aandrijving. Demontage vindt plaats in een clean-room omgeving om besmetting te voorkomen.

reparaties

Technici inspecteren de drive om te zien of de leeskoppen zijn geworden vast aan de platters en controleer de schijf motor en printplaten. De technici repareren of vervangen van kapotte onderdelen vinden ze en breng bewegende onderdelen in de juiste uitlijning. Zij testen de drive om ervoor te zorgen dat alle mechanische en elektronische onderdelen werkt, dan weer in elkaar de zaak en sluit het station.

Data herstel

Na montage, technici testen van de gegevens op de schijf. In sommige gevallen kan een computer alle gegevens op de schijf te lezen; in anderen, de platters hebben plekken waar de gegevens is beschadigd of marginaal. De monteurs lopen speciale diagnostische programma's op de schijf, herhaaldelijk het lezen van marginale gebieden totdat de computer reconstrueert de gegevens in het geheugen. Als de computer herstelt de gegevens, wordt geprobeerd het slechte gebieden herschrijven. Als dit mislukt, de computer schrijft de gegevens naar een ongebruikte ruimte van de schijf en elektronisch markeert de slechte plekken, zodat de harde schijf te vermijden in de toekomst. Afhankelijk van de toestand van de harde schijf en de hoeveelheid gegevens op, kan het herstel enkele uren duren.