Definitie van Boot Sector Virus

Definitie van Boot Sector Virus


Alle computers zijn kwetsbaar op een gegeven moment op de computer virussen die zijn ontworpen met nieuwere en meer geavanceerde manieren om systemen te infecteren. Gebruik van state-of-the-art antivirus software als de beste maatregel tegen virussen die uw pc te infecteren zodra uw besturingssysteem is geladen. Echter, er is een ras van virussen die proberen om uw computer te infecteren voordat je antivirus software is geladen. Dit zijn de zogenaamde boot sector virussen en vormen een zeer reële technologische bedreiging. Volgens Panda Security, een toonaangevende antivirus bedrijf, 12 procent van alle pc's in de Verenigde Staten zijn geïnfecteerd met virussen, waarvan er drie procent zijn boot sector.

Achtergrond

Opstartsectorvirussen bestaan ​​met één doel voor ogen - om uw computer te infecteren voordat er bescherming methoden worden geladen. Het is belangrijk om te begrijpen wat de boot sector is en waarom het zo kwetsbaar voor aanvallen van deze vormen van kwaadaardige code. Elke computer schijf, van harde schijven naar USB-sticks, is opgedeeld in secties of kwadranten. Deze secties zijn gewoon terreinen voor de opslag van gegevens als het zich verspreidt over de schijf.

De boot sector is de belangrijkste kwadrant omdat de informatie over waar alles ligt behoudt. Elk bestand is opgeslagen op een harde schijf wordt gecatalogiseerd en geïndexeerd door de bootsector, dus als uw computer doet een beroep op een bestand, het weet waar te kijken. Wanneer uw PC voor het eerst wordt ingeschakeld, de eerste plaats lijkt het voor instructies is de boot sector en is afhankelijk van het elke keer dat u een computer gebruiken.

Betekenis

Boot sector virussen zijn kwaadaardige code die proberen om uw harde schijf master boot record te infecteren en de toegang tot de locaties van elk bestand dat momenteel daar opgeslagen te krijgen. Zodra u de macht op uw PC, de eerste opdracht wordt gezocht naar wat de harde schijf heeft opgeslagen als de boot gedeelte voor uw besturingssysteem. Als een boot sector virus aanwezig is, zoals de computer kijkt naar de harde schijf voor de eerste set van instructies, zal de boot sector virus eerst worden gelezen. Zodra dit gebeurt, wordt alles wat wordt geladen lopen door wat regelt het virus heeft geprogrammeerd. Daarin schuilt het gevaar van opstartsectorvirussen. Ze zijn in staat om de controle over uw pc te krijgen voordat er een tussenkomst van de gebruiker mogelijk is en infectie kan zich snel verspreiden. Sterker nog, veel van deze soorten virussen kan draaien op volle stealth-modus, waardoor ze onzichtbaar voor zelfs de meest fervente gebruiker.

Identificatie

Boot sector virussen verspreid via het gebruik en de verdeling van de geïnfecteerde USB-sticks en floppy disks. Het passeert transparant in een kwetsbare pc zonder medeweten van de gebruiker. De beste tijd om een ​​boot sector virus infectie te identificeren is wanneer uw besturingssysteem probeert eerst op te starten. Meestal een fout verklarend "access Disk kan niet worden gebruikt 'wordt weergegeven en de pc mogelijk te maken met het besturingssysteem te laden. Indien de computer kan het systeem volledig geladen meeste antivirus programma's een opstartsectorvirus detecteren. Zodra dit gebeurt, is het een relatief eenvoudig proces van verwijderen; Raadpleeg uw antivirusprogramma voor instructies voor het verwijderen.

Preventie / Solution

Er zijn vele manieren om de boot sector infecties, waaronder het gebruik van voorzichtigheid bij het delen en omwisselen elke verwijderbare media te voorkomen. Of het nu een thumb drive van een betrouwbare bron of een diskette in een openbare locatie, is het noodzakelijk dat u een goede praktijken uit te oefenen voordat u ze in uw computer. Als het mogelijk is, laat het virus gescand voordat in uw pc geplaatst en als dat geen optie is, vragen of de bestanden zijn beschikbaar op een cd-rom in plaats van gemakkelijk beschrijfbare media. CD-roms zal niet voorbijgaan opstartsectorvirussen. Volgende, en dit is een goede algemene praktijk, hebben het antivirusprogramma volledig up-to-date met de nieuwste definities. Met de snelheid waarmee virussen worden ontdekt, spreekt boekdelen om de veiligheid van Internet door te blijven up-to-date en beschermd.

Theorieën / Speculatie

Aangezien het internet is nu de belangrijkste bron van informatie voor de meeste computergebruikers, thumb drives en diskettes zijn overbodig geworden. Hierdoor zal boot sector virus steevast volgen deze trend. Houd daarom steeds een waakzaam oog op uw pc als het gaat om het delen van schijven van alle soorten. Boot sector virussen kunnen gemakkelijk grote schade aanrichten op een nietsvermoedende gebruiker en zijn waardevolle bestanden.