Hoe maak je een CD-station via een LAN-netwerk delen

Hoe maak je een CD-station via een LAN-netwerk delen


Windows XP zorgt voor de verdeling van de computer middelen, zoals bestanden, mappen, en zelfs hele drives in het voordeel van andere gebruikers verbonden met u via een LAN-netwerk. Als u een cd-station te delen, ben je dat anderen toegang krijgen tot de inhoud van een CD die je ervoor kiest om in te voegen.

instructies

instructies

1 Klik op 'Start' en vervolgens op 'Mijn Computer'.

2 Klik met de rechtermuisknop op het pictogram dat uw CD-station vertegenwoordigt en selecteer "Delen en beveiliging" in het menu dat verschijnt.

3 Plaats een vinkje in het vakje met het label "Deel deze map op het netwerk."

4 In de "Share-naam" veld, geven het aandeel een naam (of laat de standaardnaam).

5 Klik op 'OK'.

Hints

  • • Als eenvoudig delen van bestanden is uitgeschakeld of uw computer deel uitmaakt van een netwerk domein, zal de optie in Stap drie een keuzerondje worden "Deze map delen." Er zal ook een knop "Machtigingen" waar u specifieke machtigingen op kunt zijn het aandeel. Voor meer informatie over het eenvoudig delen van bestanden of het netwerk domeinen, zie de links onder Resources.
  • • Er zijn verschillende manieren om toegang te krijgen tot een aandeel. U kunt bladeren naar de gedeelde computer resource door middel van "My Network Places" (of "Start", "My Network Places" als het niet zichtbaar is op het bureaublad.) U kunt ook op "Start", "Run" en typ het pad om de bron te gebruiken "\\ computernaam \ sharename" (zonder aanhalingstekens), waarbij "computernaam" is de naam van de doelcomputer, en "sharenaam" is de naam van de gedeelde bron (zie Stap vier). Of u kunt een netwerkstation aan de bron in kaart, als je wilt een "permanente" verbinding te maken. Voor meer informatie over het toewijzen van een netwerkstation, zie de link "aansluiten en loskoppelen van een Network Drive" onder Resources.
  • • Een cd-station aandeel geeft toegang tot elke cd die u in uw cd-station, dus zorg ervoor dat u uit uw aandeel te zetten als je klaar bent het delen!
  • • Als uw computer deel uitmaakt van een domein, wordt de standaard gebruiker / groep rechten toestaan ​​iedereen op het domein toegang tot uw cd-drive lezen. Voor meer informatie over het instellen van machtigingen voor een aandeel in een domein omgeving, zie de link in Resources.