Definitie van een Satellite Laptop

De Satellite is lijn van consumenten-grade persoonlijke laptop computers geproduceerd door de Toshiba Corporation. Ontworpen om een ​​vlaggenschip product, Toshiba Satellites zijn verkrijgbaar in een breed scala van configuraties met zeer variabele mogelijkheden.

De Satellite Name

Toshiba koos de naam "Satellite" geavanceerde technologie van de laptop computer en draagbare natuur weerspiegelen. In tegenstelling tot satelliet-tv, satelliet-radio of satelliet telefoon, satelliet computers die niet zijn uitgerust met een satelliet-communicatie mogelijkheden.

types

Toshiba Satellite computers zijn ontworpen om een ​​beroep op een breed scala van de consument. Entry-level modellen, zoals de A200, zijn ideaal voor basisfuncties zoals tekstverwerking en surfen op het web, terwijl de high-end modellen zoals de X205 zijn bedoeld voor video- en fotobewerking, graphics rendering, Computer Aided Design (CAD) en andere intensieve processen .

Besturingssysteem

Toshiba Satellite computers zijn ontworpen om te werken met de Microsoft Windows-besturingssysteem en worden geleverd met de huidige versie van Windows-software. Sommige gebruikers hebben Satellite laptops gewijzigd om ook het Linux-besturingssysteem draaien.

Hardware

De typische configuratie van een Satellite laptop computer is voorzien van een toetsenbord, trackpad (voor muizen-type input), batterij, geheugen, centrale processor en liquid crystal display (LCD) scherm. Modern Satellite laptops komen met een verscheidenheid van havens, met inbegrip van Universal Serial Bus (USB), video-uitgang, Ethernet, hoofdtelefoon en microfoon, en veiligheid vergrendeling. Vroege Satellite modellen waren uitgerust met diskettestations, terwijl meer moderne modellen zijn uitgerust met cd- of dvd-stations.

Prijs

Laptop computer prijzen vaak fluctueren, maar met ingang van 2009, de typische prijzen voor Toshiba Satellite computers variëren van rond de $ 300 tot meer dan $ 2.500.

juridische kwesties

Veel eigenaren van Satellite laptop A70, A75, M30X en M35X-modellen problemen ondervonden met de computer voedingen en logica boards. Een class-action rechtszaak resulteerde in uitgebreide garanties op deze modellen voor de getroffen eigenaars.