MS SQL Data Types

MS SQL is de database taal die wordt gebruikt voor het maken, beheren, te controleren en te vragen een database op de Microsoft SQL server, of in Microsoft Access voor de meer standaard gebruiker. soorten gegevens hebben betrekking op de collecties van gegevens in variabelen. Variabelen zijn de opslagcontainers voor soortgelijke gegevens en data types vertellen de database hoe de gegevens op te slaan en hoeveel geheugenruimte nodig is. Elk type data wordt onderverdeeld in verschillende categorieën; zoals de exacte numerieke, benaderende numerieke, datum en tijd en tekenreeksen.

exact Numerics

Exacte numerieke zijn data types die doorgaans worden gebruikt als tijdelijke aanduidingen voor numerieke data. De meest voorkomende numerieke data type is het gehele getal; het kan een groot scala aan numerieke gegevens in gehele getallen te houden. In de gehele set, zijn er een aantal subgroepen, zoals BIGINT, smallint en tinyint, om geheugenruimte te optimaliseren als je weet dat als je uitsluitend zal zich bezighouden met kleine of grote aantallen. Andere exacte numerieke waarden zijn een beetje, decimaal, numeriek, geld en smallmoney.

Geschatte Numerics

Geschatte numerieke gegevens zijn types die niet omgaan met reële getallen als exacte numerieke. In plaats daarvan, bij benadering numerics slaan een dichte benadering van de waarde van de variabele. Sluit interpretaties van nummers zijn niet echt opgevallen in veel software-applicaties die de Microsoft-server te gebruiken of in Access, en dat is wanneer benaderende numerieke waarden van pas komen. Twee soorten benaderde numerieke zijn float en echte data types. Beide houden precision floating cijfermateriaal. Als het aantal te groot is voor het type float gegevens kan worden opgeslagen in de real gegevenstype.

Datetime / smalldatetime

Datetime en smalldatetime hold datum en tijd waarden. Sommigen kiezen voor data en tijden in typen karakter data te houden, maar met behulp van de datum en tijd en smalldatetime kunt u opmaken hoe u de datum / tijd-waarden te presenteren en te berekenen hen. Bijvoorbeeld, kunt u berekenen welke datum is twee weken na de huidige datum. Datetime datatype bevat gegevens tussen 1 januari 1753 en 31 december 9999, om de 3,33 milliseconde. Smalldatetime bevat gegevens tussen 1 januari 1900 en 6 juni 2079, om de juistheid van een minuut.

tekenreeksen

Tekenreeksen zijn data types die niet-Unicode-tekens te houden. Char, varchar en tekst zijn de drie verschillende soorten tekenreeks data types. Char en varchar het bezit van een maximum van 8000 tekens, maar char heeft een tekenset vaste lengte en varchar heeft een variabele lengte tekenset. Het type tekst data heeft ook een tekenset variabele lengte, maar kan een maximale lengte van meer dan 2 miljard tekens bevatten. Het verschil tussen de variabele lengte en vaste lengte is, dat je de grootte van de tekenset te verklaren bij het gebruik van een vaste lengte data type dat u niet hoeft te doen voor de variabele lengte degenen.