Hoe maak je een template systeem in PHP maken

Basis websites die alleen HTML gebruiken en soms JavaScript bevatten veel pagina's met dezelfde code te herhalen. De homepage en een "Over ons" pagina zullen verschillende inhoud maar dezelfde kop- en voettekst code, bijvoorbeeld hebben. Wanneer u een dergelijke site te werken, elke pagina heeft zijn code geactualiseerd, en dit wordt moeilijk als de website is groot. Dergelijke websites profiteren van PHP templates, die u zelf kunt maken. Door hakken HTML-code in herbruikbare onderdelen en het gebruik van een enkele PHP-bestand op die delen te bellen, bespaar jezelf de moeite van het bewerken van de kop- of voettekst van elke pagina op uw site.

instructies

1 Code een basic, skelet HTML-pagina als uitvalsbasis voor het template systeem. Je basis heeft alles wat je in de code zou vinden voor een hele webpagina, al kun je beginnen eenvoudig:

<! DOCTYPE HTML>
<Html>
<Head>
<Meta charset = "UTF-8">
<Title> Uw Page Title hier </ title>
<Link rel = "stylesheet" href = "pad / naar / style.css">
</ Head>
<Body>
<! - Lichaam van webpagina gaat hier ->
</ Body>
</ Html>

Dit is slechts een voorbeeld van een zeer eenvoudige, basis webpagina. U vindt deze opgedeeld in verschillende PHP-bestanden naar de template systeem te creëren.

2 Bewaar je basis HTML-bestand in een nieuwe map op uw computer. Bewaar alle onderdelen van de template systeem in deze map. U kunt uw bestanden verder te organiseren in submappen afhankelijk van de voorkeur, en hij doet dat wordt aanbevolen als uw systeem zal veel bestanden.

3 Kopieer de HTML-code, te beginnen bij de doctype declaratie en eindigt bij de opening "<body>" tag. Plak dit stuk code in een nieuw bestand en sla het op als "header.php". Dit zal de header template, waaraan u moet HTML toe te voegen voor een titelpagina, navigatiebalk en elke rubriek worden de beelden.

4 Kopieer de code te beginnen bij de volgende regel naar beneden van "<body> 'en eindigt op de HTML voor uw footer. De HTML voor de voettekst kan een div of een paar "<footer>" tags te zijn. Als u een voettekst in de basis bestand nog niet te coderen, dan code tot aan, maar niet met inbegrip van de afsluitende "</ body>" tag te kopiëren. Plak deze code in een leeg bestand en opslaan als 'body.php. "U kunt ook verder het lichaam hakken in twee of meer delen, zoals" content.php "en" sidebar.php "voor een twee-koloms layout.

5 Kopieer en plak de resterende HTML-code in een leeg bestand en opslaan als 'footer.php. "De footer template moet zowel de HTML-code voor de voettekst als afsluitende tags voor het lichaam en HTML bevatten. Als je basis JavaScript geplaatst in de voettekst, zorg ervoor dat de voettekst sjabloon bevat die code ook.

6 Maak een nieuw PHP-bestand en sla het op als Schrijf de volgende code "index.php.":

<? Php
require_once ( 'pad / naar / header.php');
require_once ( 'pad / naar / body.php');
require_once ( 'pad / naar / footer.php');
?>

Dit bestand bevat alle sjablonen roepen in een bestand, en uit die delen, zal het een volledige pagina van HTML op te bouwen. Als u de index in een browser te laden, klik met de rechtermuisknop en kies om de broncode te bekijken, zul je alleen HTML en JavaScript te zien. Dat komt omdat PHP uitgevoerd op de server voor de pagina naar een browser wordt verzonden.

7 Kopieer en plak de inhoud van "index.php" in een nieuw bestand en sla het op als "homepage.php." Maak een nieuw bestand en plakken in de inhoud van de "body.php", verander dan de code van dat bestand op wat overeenkomt met je wilt gebruiken voor uw startpagina. Sla de nieuwe pagina als 'startpagina-body.php. "Ga terug naar" homepage.php "en wijzig" body.php "naar" homepage-body.php. "Dit is de basis methode voor het hergebruiken van templates en het creëren van nieuwe.

Hints

  • Als je een goede, kant-en-klare HTML-base-bestand nodig hebt, download dan de HTML5 Boilerplate. Dit standaardtekst bevat veel praktische tips voor HTML en JavaScript-codering en krijgt u meer snel aan de slag.