Hoe de Vocaloid 2 Editor

Hoe de Vocaloid 2 Editor


Vocaloid 2 is een virtuele vocalist, of "singing synthesizer," toepassing door Yamaha. In ervaren handen, kan Vocaloid 2 model van de menselijke zangstem met een ongekende nauwkeurigheid. Terwijl de meeste stemmen voor Vocaloid, genaamd "Vocaloids," zijn Japans, zijn er een toenemend aantal Engels sprekende Vocaloid beschikbare stemmen. De Vocaloid 2 editor heeft de vorm van een 'piano roll "editor, vergelijkbaar met de piano roll editors gevonden in een verscheidenheid van audio sequencing toepassingen.

instructies

1 Open Vocaloid 2. Een lege project, of "sequentie" verschijnt standaard. Het zal verschijnen in 'piano roll "formaat --- een raster waarop merkt kan worden geschreven met de muis. De verticale as pitch en de horizontale as de tijd.

2 Stel de maatsoort en het tempo voor uw vocale reeks. De mechanismen hiervoor bevinden zich direct boven de piano roll gebied, het label "BEAT" en "TEMPO" respectievelijk. Dubbelklikken op de standaardwaarde om een ​​nieuwe telkens invoeren. Als de standaard waarden zijn geschikt, laat ze zoals ze zijn.

3 Klik op de 'Potlood Tool "knop in de werkbalk. De muiscursor verandert in een potlood te lijken. Met deze cursor om noten in te voeren op de piano roll net. Klik op de plaats op de grid waar de toonhoogte en timing je ontmoet wenst. Klikken en te slepen zal verlengen of de noten te korten zoals vereist. Voer alle noten van uw vocale sequentie in volgorde op de piano roll net.

4 Voer teksten voor de noten die u hebt ingevoerd. Doe dit door de "Pointer Tool" te selecteren in de werkbalk en te dubbelklikken op de eerste noot. Een tekstvak verschijnt boven de noot. Typ de lyrische --- meestal een enkel woord of lettergreep --- en druk op enter. Doe dit voor elke noot in de reeks.

5 Klik op de "Foneem Transformation" knop in de werkbalk. Dit zal de teksten je in fonemisch gegevens die Vocaloid 2 kan interpreteren ingevoerd om te zetten.

6 Voeg modulatie, vibrato en-pitch bending effecten om de stem klinken meer "mens." Selecteer "Icoon Palet" in het menu "View". Een venster met een verscheidenheid van de modulatie opties zal verschijnen. Slepen en neerzetten van de effecten die u wilt naar de toelichting.

7 Druk op "Play". Luister goed naar de volgorde zoals het weer speelt. Aan de stem te klinken als 'menselijke' mogelijk zal vereisen gewoonlijk aanpassing van de ander effect en modulatie parameters.

8 Experiment. Voorbij de basisstappen reeds geschetst, het creëren van een vocale reeks u wilt is een kwestie van smaak. Probeer verschillende modulatie en effecten instellingen, of van derden effecten zoals reverb en delay toe te passen. Wanneer u een reeks u wilt, exporteren naar WAV-formaat hebt gemaakt door te kiezen voor "Save" in het menu "Bestand". U kunt nu importeren uw vocale sequentie in de sequencer of vermenging toepassing van uw keuze.